Marcin13 Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 Czy zna ktoś jakieś ciekawe połączenia kolejowe z Poznania w ładne miejsca, gdzie można pośmigać rowerem? Chodzi mi mniej więcej o coś takiego, że np. wsiadasz w Poznaniu w pociąg o 6/7.00, po 3,4h jesteś na miejscu, jeździsz pół dnia po okolicy i ok. 18.00 masz pociąg powrotny. Lub np. śpisz pod namiotem i wracasz na następny dzień. Najlepiej gdyby było bez przesiadek. Cel to np. za Wrocław gdzie zaczynają się Sudety lub w Bory Tucholskie. Wiem, najlepiej spojrzeć na mapę i następnie w rozkład jazdy PKP. Ale może ktoś z Was ma jakieś ciekawe doświadczenia w tym temacie?
RafalB Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 Z Poznania mozesz uderzyc do Szklarskiej, ale to ponad 6h jazdy i raczej w gre wchodzi wypad na weekend. Blizej jest Chodziez i to mysle powinno spelniac Twoje kryteria.
timo1990 Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Kolego dzisiaj wróciłem z wypadu z Sudet. Świetne miejsce do jazdy MTB. Żałuję, że nie miałem roweru, ale pieszko również się opłacało tam pojechać. Fajny szczyt na Dzikowcu.
Marcin13 Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Napisano 11 Kwietnia 2011 Kolego dzisiaj wróciłem z wypadu z Sudet. Świetne miejsce do jazdy MTB. Żałuję, że nie miałem roweru, ale pieszko również się opłacało tam pojechać. Fajny szczyt na Dzikowcu. Co to było za miejsce? Jest dobre połączenie kolejowe z tym miejscem?
timo1990 Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Byłem w górach Wałbrzychskich i Kamiennych. Szlaki w tych okolicach są ciekawe. Ja startowałem z Poznania, pociągiem na Jelenią Górę. Nasza ekipa wysiadła w Świebodzicach i z tamtąd ruszyliśmy. Także połączenie PKP jak najbardziej jest.
gerus Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Osobiście mogę Ci polecić tereny w okolicach Głuszycy. Na północ od niej jest gdzie jeździć oraz na południe. Około 260km autem albo PKP Poznan-Wałbrzych (ew. szynobus do Głuszycy)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.