Skocz do zawartości

[wycieczki] dobre połączenia kolejowe

Marcin13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy zna ktoś jakieś ciekawe połączenia kolejowe z Poznania w ładne miejsca, gdzie można pośmigać rowerem? Chodzi mi mniej więcej o coś takiego, że np. wsiadasz w Poznaniu w pociąg o 6/7.00, po 3,4h jesteś na miejscu, jeździsz pół dnia po okolicy i ok. 18.00 masz pociąg powrotny. Lub np. śpisz pod namiotem i wracasz na następny dzień. Najlepiej gdyby było bez przesiadek. Cel to np. za Wrocław gdzie zaczynają się Sudety lub w Bory Tucholskie. Wiem, najlepiej spojrzeć na mapę i następnie w rozkład jazdy PKP. Ale może ktoś z Was ma jakieś ciekawe doświadczenia w tym temacie?

Napisano

Z Poznania mozesz uderzyc do Szklarskiej, ale to ponad 6h jazdy i raczej w gre wchodzi wypad na weekend.

Blizej jest Chodziez i to mysle powinno spelniac Twoje kryteria.

Napisano

Kolego dzisiaj wróciłem z wypadu z Sudet. Świetne miejsce do jazdy MTB. Żałuję, że nie miałem roweru, ale pieszko również się opłacało tam pojechać. Fajny szczyt na Dzikowcu.

Napisano

Kolego dzisiaj wróciłem z wypadu z Sudet. Świetne miejsce do jazdy MTB. Żałuję, że nie miałem roweru, ale pieszko również się opłacało tam pojechać. Fajny szczyt na Dzikowcu.

Co to było za miejsce? Jest dobre połączenie kolejowe z tym miejscem?

Napisano

Byłem w górach Wałbrzychskich i Kamiennych. Szlaki w tych okolicach są ciekawe. Ja startowałem z Poznania, pociągiem na Jelenią Górę. Nasza ekipa wysiadła w Świebodzicach i z tamtąd ruszyliśmy. Także połączenie PKP jak najbardziej jest.

Napisano

Osobiście mogę Ci polecić tereny w okolicach Głuszycy. Na północ od niej jest gdzie jeździć oraz na południe. Około 260km autem albo PKP Poznan-Wałbrzych (ew. szynobus do Głuszycy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...