malcu88 Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam! Zastanawiam sie nad zakupem takiej o to maści na bół kolana(prawdopodobnie przeciazone kolano, ból z przodu kolana) http://allegro.pl/dr-forster-masc-konska-rozgrzewajaca-forte-500ml-i1549980722.html warto inwestowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 po 1 wyeliminowac obciazenie do czasu ustania wszelkich dolegliwosci, a nie maskowanie problemu, w miedzyczasie zainteresuj sie metodami ustawiania blokow w butach i siodla wzgledem korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcu88 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jezdze na pedałach platformowych, siodełko niby dobrze ustawione(na wys. noga nie jest wyprostowana tylko lekko zgieta, siodlo w poziomie ustawione tak, żeby kolano bylo w prostej lini z osia pedalu). Odpoczac mam zamiar do przyszlej soboty, ale bez zadncyh lekow czuje, że jak znowu wsiadne na rower to bół powroci(tydzien temu zalatwilem kolano i jak wsaidlem wczoraj to zaczelo bolec po 1.5km na lekkich biegach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 masc mozesz sobie odpuscic, bardziej pomaga w takich przypadkach schladzanie stawu. Odpocznij, jak przeciazyles kolano to to najlepiej pomoze. Biegi odpusc zupelnie poki kolano nie dojdzie do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcu88 Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Masc odpuscilem, jednak kupiłem glukozamine taka http://allegro.pl/glucosamine-160kp-vitalmax-glukozamina-na-stawy-i1550833151.html moze pomoze i szybciej sie "naprawi" moje kolano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bike Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Pomyśl tez o tym, mam znajomego lekarza, polecil uzywanie czegos takiego, w przypadku narazania stawow kolanowych na wzmozony wysilek. No i oczywiscie basen regularnie. Ja na razie tego nie robie, ale zamierzam raz w tygodniu na basenie sie pojawiac. Na basenie stawy owszem pracują, ale dzialaja w odwrotną strone, bardziej sie rozciagaja, niz pocierają, a wlasciwosci wody maja dodatkowy efekt, rozluzniania stawow, takze naprawde warto dla ludzi ktorzy sporo jezdza. Chodzilo mi o to: http://allegro.pl/4flex-30-sasz-kolagen-nowej-generacji-wys-0-00-i1547790994.html Jedno opakowanie wystarcza na 3 miesiace, czyli wydatek miesieczny to jest okolo 23zl. Tragedii nie ma, zwazywszy na to, ze wzmocni sie porzadnie kolano. A jesli to byl moj znajomy lekarz, to kitu mi ani syfu nie wcisnal. Warto z takiej porady skorzystac. Ja juz sobie zamowilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 bike Jedno pudełko 4flex starcza na miesiąc, a jest napisane, że najlepiej stosować przez minimum 3 miesiące, czyli powinieneś minimum 3 pudełka kupić... Ja teraz kończę jeść 3 pudełko z zalecenia lekarza ortopedy specjalisty od stawów kolanowych i mi pomogło dużo Także, jeśli ktoś ma kasę to warto, jednak wiadomo, że nie na wszystkie bóle kolana to pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agamtb Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Glukozamina, o ile w ogóle działa, bo opinie są sprzeczne, to daje wymierne efekty przynajmniej po kilku miesiącach stosowania. Myślę że warto brać, bo ponoć nawet, jak nie pomoże, to krzywdy nie zrobi. Jeśli jednak kolano boli, powinieneś bezwzględnie odpocząć i wsiąść na rower dopiero, jak przestanie boleć na dobre. Zdrówka życzę. PS. Takiego bólu absolutnie nie rozgrzewaj!!! Tylko schładzaj Rozgrzewa się stare urazy, czy jakieś bóle reumatyczne, a "świeżynki" tylko schładza Najlepiej lodem kilka razy dziennie po np. 10-15 minut - za darmo i przyspiesza regenerację mikrourazów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bike Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 bike Jedno pudełko 4flex starcza na miesiąc, a jest napisane, że najlepiej stosować przez minimum 3 miesiące, czyli powinieneś minimum 3 pudełka kupić... Ja teraz kończę jeść 3 pudełko z zalecenia lekarza ortopedy specjalisty od stawów kolanowych i mi pomogło dużo Także, jeśli ktoś ma kasę to warto, jednak wiadomo, że nie na wszystkie bóle kolana to pomoże powiedz cos wiecej - w jakim sensie pomoglo?? miales kontuzje jakas?? ja obecnie mam przerwe kilka dni bo troche mi spuchlo kolano (najprawdopodobniej woda) ale zaluje, ze wczesniej nie bralem takich suplementow, jesli sporo jezdze (rocznie 5-8tys.), bo pewnie kolano by sie duzo wzmocnilo i uniknalbym problemow... a teraz nakupowalem sobie sprzetu: masc konska, masc z jadu zmii, 4flex i kilka innych suplementow, no i oczywiscie oklady itd.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkkrajek18 Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Ja stosowałem maść końską gdy miałem problem z nerwami przy kręgosłupie i pomogło po tygodniu stosowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Dokładnie nie wiem co miałem bo mama mi nie chciała powiedzieć, ale na 99% chondromalacje. Chyba 1 stopnia, bo przeszło prawie całkiem teraz. Nie mogłem pod koniec w ogóle ćwiczyć na wf-ie bo tak mnie bolało i przy siedzeniu również odczuwałem ból, ale to chyba nie na ten temat :P Jednak na pewno zaszkodzić, nie zaszkodzi Więc jak masz możliwości to bierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.