Eliadil Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Chcę sobie kupić rower MTB, w cenie do 1750zł. Szukałem authora, kellys, kross, cube, giant. Zainteresowały mnie dwa modele: Krossa Hexagon V8 http://www.kross.pl/rower/87-HEXAGON_V8.html ; CUBE Aim http://www.cube.eu/hardtail/comp-series/aim-black-white/ ; Za bardzo się nie znam na rowerach, i pytam fachowców o radę, który wybrać z tych modelów. Nie koniecznie upieram się na tych dwóch egzemplarzach tak więc śmiało możecie wyjść z inną propozycją (po prostu te 2 mi wpadły w oko) Pozdrawiam
Gitala Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Szukasz roweru dokładnie na asfalt/szosę teren? Jaki wzrost i waga.
Eliadil Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Napisano 10 Kwietnia 2011 Szukasz roweru dokładnie na asfalt/szosę teren? Jaki wzrost i waga. Do jazdy po mieście jak i w teren. wzrost 1,72m waga 62kg
PopaY Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Zamiast Hexagona nie lepiej jest wziąć Levela A2? Nawet rocznik 2011 jest tańszy niż Hexagon, a osprzęt lepszy...
Eliadil Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Napisano 11 Kwietnia 2011 Tak tylko ten A2 nie ma hamulców tarczowych, a kumpel mi powiedział że łatwiej wymienić przerzutki niż dokupić tarcze. Jeśli się mylę to mnie poprawcie, poza tym Hexagon mi bardziej odpowiada kolorystycznie. i mam pytanie jakiej szerokości są opony w A2?
PopaY Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Ja też chciałem kupić rower na hamulcach tarczowych, ale mnie skutecznie od tego odwiedziono. Tarczówki dla amatora są niepotrzebne, do jazdy miejskiej i po terenie spokojnie wystarczą V-brake'i, które też są skuteczne. Wszak żaden z tych rowerów nie jest rowerem wyczynowym. Ramy w modelach Level są lepiej skonstruowane niż w Hexagonach. No i widelec, modele XCT nie należą do udanych, jedna z gorszych serii, było pisane o tym na forum, poszukaj. Opony mają rozmiar 26x2,1. PS. A2 jest zarówno na V-kach jak i na tarczówkach.
Gitala Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Jutro w wolnej chwili popatrzę oferty takich rowerów i dam znać : )
Makker Napisano 12 Kwietnia 2011 Napisano 12 Kwietnia 2011 A nie masz możliwości wydać więcej na rower?
Eliadil Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 Może coś więcej się uzbiera, ale wolał bym zachować się w tym przedziale cenowym. Ale zawsze możesz coś zaproponować z tych droższych.
Dynamic Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 A ja bym jednak poszedł w stronę tych tarczówek (Ci, którzy odradzili panu hamulce tarczowe są po prostu zwykłymi laikami nie mającymi nigdy roweru z tarczami i nie mającymi pojęcia na temat tarcz) I niech mi nikt nie mówi że tarczówki się marnują na mieście, to nieprawda. Polecam Level A2 2011-wersja z tarczami
Gitala Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Szkoda , że tylko po mieście . Ja polecę z kolei AVID SINGLE DIGIT 7 , nienawidzę serwisować hydraulików (teren) , dlatego nie wiem czy się nie przymierzyć do mechanicznych bb7
Eliadil Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Napisano 19 Kwietnia 2011 To mam jeszcze takie pytanie. Do mojego wzrostu rama 19 cali może być?
PopaY Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Raczej nie. Dla Twojego wzrostu raczej rama 18" to max. Zmierzyłeś odległość od kroku do ziemi? Jeśli tak to sam wylicz (odległość od kroku do ziemi * 0,57 / 2,54 da wynik jaka rama powinna być dla Ciebie najlepsza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.