Skocz do zawartości

[Amortyzator] Sprężyna powietrzna czy standardowa pod 65KG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, mam zamiar zmienić swojego dart 2 na coś lepszego. Chcę go opchnąć za 250zł, jest w dobrym stanie. Mam 65 Kg i zastanawiam się na jaki zmienić amor. Mój rower to Kross A4. Mam do wydania 400zł na używanego.

Jakiego wybrać pod swoją wagę? Który się bardziej nadaję, bo przyznam, że DART 2 jest twardy...

Napisano
BTW. Możesz zawsze wymienić sprężyny i zalać tego Darta, praca z pewnością się polepszy :]

Wiesz, szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia jak wymienić sprężyny i jakie w ogóle kupić, aby się opłacało nie zmieniać amora, do tego zalać-z tym też nie mam wiedzy.

• Mod Team
Napisano

Wszystko jest opisane na forum, szczególnie wątek o zalewaniu amora olejem z dokładnymi instrukcjami. O ile koszt oryginalnej sprężyny RSa to pewnie ok. stówki o tyle zalanie olejem to groszowa kwestia.

Wystarczy poszukać na forum :)

Napisano

Coś oprócz Tory? Ten Raidon? Lepszy od Tory? Może od znajomego kupię Manitou używany ale nie na tych starych gumach, ten nowszy. Upewnię się co to za model i Wam napiszę czy się opłaca.

Napisano

Ro może mi kupisz i prześlesz pocztą? hehe

Co do amora to ciekawa propozycja.

Jeszcze chciałbym poznać opowiedz: Mianowicie Czy Dart 2 jest lepszy/gorszy od tego manitou. Wydaję mi się, że tak. Jest chyba starszy a poza tym ma dużo negatywnych opinii. Cą sądzicie?

Co??? Rock Shox Sid za 400zł. Niemożliwe.. W jakim stanie i jaki rocznik?

Napisano

Tego nie wiem, nie dopytywałem się. Z piwotami i gumową harmonijką na goleniach więc pewnie starszy. Jak jesteś zainteresowany to mogę Ci podać tel./maila do sklepu i pomóc w zakupie, a co... :icon_wink:

Napisano

aha to pewnie te stare modele. Ale muszę Ci powiedzieć, że i tak cena w miarę. Marzocchi Bomber Z3 - mało o tym amorze na forach, właściwie nic nie znalazłem ciekawego. Albo będę szukał w dobrej cenie Tory, albo zainwestuję w nowego EPICON'A.

Mam jeszcze pytanie, na które nikt mi nie odpowiedział jeszcze z Was. Mianowicie Czy Dart 2 jest lepszy/gorszy od tego manitou trace elite 100 z tpc???

Napisano

Epicon będzie myślę dobrym zakupem. Co do Marcoka... Hm, ja nie twierdzę, że to zły sprzęt. Jednak ta przykręcana do goleni korona ociupinę myszką trąci i sugeruje, że sztywność tego amora może pozostawiać dużo do życzenia.

Napisano

Dobra to już moje ostanie pytanie. Mianowicie Czy Dart 2 jest lepszy/gorszy od tego manitou trace elite 100 z tpc???

Dzięki za udział w temacie i czekam na odpowiedz na to pytanie. Prawdopodobnie kupię epicona chyba, że powiecie mi coś o manitou.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...