warcislaw Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam. Mam problem z hamulcami mechanicznymi avid bb5. Po zjazdach w lesie i paru skokach, albo sie poluzuje lekko albo tarcza brzęczy albo jeszcze skrzypi hamulec. Chciałem sie was zapytać co z tymi hamulcami jest nie tak i jak można temu zapobiec. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Ze co sie poluzuje ?? Zacisk klocki czy tarcza ... ? To że brzeczy to oznacza małą sztywność ramy/widelca, duża tarcze, w przpadku BB5 nie odpowiednią odległość klocków od tarczy. A jak piszczy to pewnie masz cos nie teges z klockami, moze zatłuszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warcislaw Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 dzięki. A luzuje mi się zacisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Skoro Ci się zacisk luzuje to go zakręć na podkładkach sprężynowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.