tomekzce Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam Dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerem mam na swoim koncie niecałe 350km. Chciałem zapytać jak długie dystanse robić na początek, jak często Co najlepiej jeść przed trasą ? itp. Z góry Dziękuje, i Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Ja na początku tylko dłuższe trasy jeździłem w weekendy w ładną pogodę(ok50-60km) , a gdy miałem chwilkę to w tygodniu po 0,5-1h godziny w pobliskim lesie . Teraz w sumie jest podobnie. Jeżdżę kiedy mam ochotę , i gdy jest w miarę pogoda (nie lubię taplać się w błocie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 najlepiej jak byś znalazł osobę w podobnym stopniu przygotowaną i zaczynaj od 20-30km potem stopniowo zwiększaj np. o 10km tygodniowo chyba że będziesz nie na siłach to wolniej zwiększaj. pamiętaj o napojach nie gazowanych na trasę i jakichś batonikach lub innych posiłkach bogatych w cukry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekzce Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Dzięki za pomoc. Teraz jak mam czas to robie trasy 20-30km w zależności od pogody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRO Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 W zeszłym sezonie dorwałem rower po dłuugiej przerwie . W pierwszy dzień zrobiłem ok 20 km i starałem się co drugi dzień wsiadać na rower robiłem po 30-40km.Później bez większego problemu przejechałem 70km najgorsze to się ruszyć a jak już wsiądziesz na rower to jakoś idzie Wtym miesiący chcę w końcu pokonać 100km . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubam172 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Cześć, ja też jestem nowy - i tu na forum i w kwestii rowerowej. Tzn., w kwestii rowerowej to może nie taki znowu nowy, bo kiedyś za młodu jeździło się sporo(no, ale to pewnie jak większość). Teraz lat i kilogramów trochę przybyło i zachciało mi się wrócić do tego hobby. Rower kupiłem dwa dni temu i od tych dwóch dni sobie jeżdżę po okolicy, w której mieszkam(bliskie okolice Warszawy), ale zastanawiam się jakie trasy wybierać. Mniejsze drogi, ścieżki rowerowe(w mojej okolicy akurat niestety zbyt wiele ich nie ma), ścieżki leśne czy może wszystko po trochu? Trochę się w tym gubię i miotam, ale pewnie z czasem wypracuję jakiś złoty środek. Chyba, że ktoś z Was ma jakieś rady w tej materii? Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Wybieraj te na których Ci się najlepiej jeździ, które Ci najbardziej sprawiają przyjemność. Niektórzy nie wyjeżdżali by z lasu , inni natomiast w większości szosa. Także jeździj to co lubisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 chcesz środek kup przełaj z przednim amorkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Dla mnie najważniejsze są starty w terenie, ale kupiłem sobie najtańszą możliwą szosówkę i też lubię pomknąć po płycie asfaltu 50km/h Lubię i to i to, ale poważnie traktuję MTB. Mimo wszystko chyba skuszę się na jeden start w lokalnym wyścigu szosowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Ja zdecydowanie lubię wyprawy w las, ostatnio odkryłam ( jestem początkująca ) niezłą trasę w mojej okolicy cały czas pod górę do przełęczy a potem asfaltówką w dół można wyciągnąć 50 - 60 km/h więc jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 U mnie jest tak : 80% las 20% asfalt no chyba że jadę do i z pracy to wtedy tylko asfalt, ale z zamiłowania LAS Zawsze zaopatrzam się w izotonik w bidonie 750 ml i ze 2 batony na wypad tak ze 3 godzinki wystarcza przed wyjazdem oczywiście porządnie się najem. No i trzeba pamiętać aby się odpowiednio ubrać, w taka porę roku to najlepiej tak aby wychodząc z domu było troszeczkę zimno, ponieważ podczas jazdy i tak się rozgrzejesz. Polecam zakupić odzież termoaktywną. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.