Skocz do zawartości

[Adapter] Jakie śruby do adaptera Shimano?

Jogurcik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam problem, ponieważ kupiłem adapter Shimano (na tył dla ścisłości), i w zestawie były dodane 2 śruby mocujące ten adapter do ramy, które niestety zgubiłem :( I tu jest moje pytanie, mianowicie jaki jest rozmiar śrub mocujących adapter do ramy? Z moich obliczeń wyszło M5 15mm, ale wolę zapytać dla pewności. Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi ;)

Według moich zupełnie inaczej. Długość to 26mm a szerokość 6mm.

Nie do końca. Długość śruby mierzy się bez główki, więc na oko gwint będzie miał 20 mm długości.

Ok, dzięki wszystkim za odpowiedzi, kupię śruby M5 25mm, bo lepiej dłuższe niż za krótkie ;)

Patrz wyżej - po pierwsze M6, a po drugie jeśli poprosisz o M6x25, to będą za długie. Mogą dotykać tarczy.

Pomyliłem się, miałem napisać M6, których długość całkowita to 25mm, dokładnie takie : http://www.centrumrowerowe.pl/003248/Inne-Sruba_aluminiowa_M6_25_czerwona/Produkt.aspx chociaż opis nie zgadza się z nazwą to w komentarzu do zamówienia napiszę, że łączna długość śruby ma być 25mm ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...