matjag556 Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam,mam problem ponieważ obrobił mi się gwint od pedału na lewej korbie i w związku z tym prosił bym żeby ktoś mi podał link do nowej taniej korby suntour lub do jakiejś innej podobnej do suntour.Fundusze do 50zł,Prawej korby nie zmieniam tylko lewą. Proszę o pomoc. Rower to Merida 530 Kalahari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 No i tu jest mały problem bo korby są sprzedawane tylko w parach Ale nie ma tragedii. Znając życie masz kwadrat, skoro prawa z zębatkami jest ok to wystarczy dokupić jaki kolwiek komplet byle pasował długością i ewentualnie kolorem / kształtem. TU Masz jakieś stalowe co bądź, TA wygląda całkiem ok, NOWA stalowa, Z resztą na allegro jest dużo tanich korb a tobie trzeaba tylko prawe ramie to nie ma co wybrzydzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Z resztą na allegro jest dużo tanich korb a tobie trzeaba tylko prawe ramie to nie ma co wybrzydzać Jemu trzeba lewą Szukaj na allegro "lewa korba", "lewe ramię korby". Bez sensu kupować w tym przypadku nową korbę, chyba, że zębatki są już wyjechane, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Ojj pomyliło mi sie chodziło mi o lewe ramie co można z kontekstu wywnioskować skoro prawe jest ok to kupić lewe pasujące i nie wybrzydzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matjag556 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Moja korba wygląda tak i jest na kwadrat. Jak by ktoś mi znalazł taką korbę w takim kolorze i kształcie było by fajnie. Nie musi być Suntour może być inna firma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jak by ktoś mi znalazł taką korbę w takim kolorze i kształcie było by fajnie. Nie musi być Suntour może być inna firma. Najbardziej to zwróć uwagę na długość. Może to być 170 mm, 175 mm albo jeszcze jakieś inne, ale nie sądzę. Napisz w dziale giełda, czy ktoś nie ma do sprzedania albo oddania niepotrzebnego ramienia Bo często bywa tak, że korba leży bezużyteczna, bo np. nie ma wymiennych blatów i się marnuje u kogoś w piwnicy/garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Mam lewe ramie sr suntour duro 175mm możemy się wymienić ja Ci dam korbę a ty mi przelejesz 15zł(przesyłka+browarek) Pasuje?? jak coś pisz na prv. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Musi być nowa? Z nowych nic ciekawego w tej cenie, a używkę można fajną dorwać (wylicytować), np: http://allegro.pl/korby-lx-na-kwadrat-i1544417877.html http://allegro.pl/shimano-m311-175mm-suport-kinex-wroclaw-i1555453631.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matjag556 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Nie wiem jakim cudem jak zmierzyłem korbę wyszło mi że ma długość około 207mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 a mierzyłeś od środka otworu na pedały do środka suportu?? Pewnie to jest 175mm lub sprawdź na korbie powinno być opisane od wewnętrznej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matjag556 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Aaaa dzięki,zielony jestem. Możemy pogadać o motocyklach to mnie na niczym nie zagniesz. Zmierzyłem tą cześć i wyszło mi 178 cm.O to chodziło.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 To masz najprawdopodobniej 175mm czyli jak w większości standard. O motocyklach może kiedyś też będę mógł pogadać. Jest taki jeden o którym mogę marzyć ale to nie to forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szogun123 Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Nie byłbym tego taki pewien. Są 170mm, 172,5mm, 175mm, 177,5mm i 180mm (jest jeszcze masa innych ale to rzadkość). Raczej masz 175mm bo to standardowy standard, ale lepiej zmierz dokładniej. Chociaż w sumie 2,5mm raczej nie poczujesz, 5mm owszem bo na długości całego korbowodu jest to już 1cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja mam zbędną lewą korbę suntour, aluminiową, czarną, długość 175, charakterystyczne jest to, że kwadrat ma boki równoległe do płaszczyzny symetrii korby (reszta świata ma kwadrat obrócony o 45 stopni). Do odbioru osobistego na Bielanach za pokwitowaniem 2 piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.