Skocz do zawartości

[Amortyzator] RockShox RS Tora 318 Solo Air

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

mam poważny problem z moją starą Rock Shox RS Tora 318 Solo Air.

Po zrobieniu serwisu zwiazanego z wymiana oleju zarówno w motion control jak i komorze powietrznej po skreceniu i zalaniu według manuala niestety pojawił się problem. Podczas pompowania lagi amortyzatora zbyt daleko sie rozciagają i amortyzator wygląda jakby miał skok 150 a ustawiony jest na 100.

Gdy zacząłem pompować po pewnej chwili nastąpił mały syk i ciśnienie na manometrze spadło do zera. Uważam że oringi w tłumiku nie wytrzymały.

Mam stąd do was pytanie bo już szukałem po sklepach motoryzacyjnych jak również budowlanych i niestety nie moge w moim mieście nic znalesc..

Gdzie można zakupić komplet uszczelek tłumika ? Jaki ewentualnie jest koszt oryginalnych oringów?

Czy mieliście podobny problem do mojego ze swoją torą bądź innym rock shox ?

Będę wdzięczny za odpowiedzi gdyż obiecałem bratu ten amorek a teraz jego rower stoi i się kurzy..

Chciałem jeszcze dodać że mam jakieś tam pojęcie o serwisie np z rebą i obecnym foxem więc wolę to zrobić samemu niż oddawać do serwisu.

Napisano

hmm dziwne, radzę rozebrać amortyzator i sprawdzać część po części, mi to wygląda jakby pierścień sagera nie trzymał (ogólnie przy takim serwisie powinieneś wymienić uszczelki), jeśli skok się powiększa na 100% nie jest to tłumik, tylko komora powietrzna.

Napisano

Witaj,

tak właśnie mi się również wydaje. A masz jakiś dostęp do oringów z tory w sklepach wysyłkowych ? Bo szukam , równiez na ebay i nic :/ Znalazlem super zamienniki do reby caly komplet ale do tory nic..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...