basz93 Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Chciałbym kupić rower elektryczny. Maksymalna cena to 1200 zł. Co sądzicie o tych aukcjach: Mój odnośnik i Mój odnośnik? Jaka jest żywotność akumulatora w takich rowerach, ile kosztuje nowy akumulator, jak bardzo awaryjny jest ogólnie taki sprzęt? Który z tych dwóch rowerów do czego się lepiej nadaje? I czy posiadają one tryb jazdy ze wspomaganiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek1992 Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Odnośniki do stron na allegro nie działają. popraw je Jest jedna wada, która może znacznie utrudnić życie potencjalnym entuzjastom tego rozwiązania. Rowery te są ciężkie. Silnik, bateria, i elektronika sprawiają, że ich waga mieści się w przedziale od 23 do 38 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertsmu Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Niestety, dobry i lekki rower będzie kosztował, pomyśl może nad elektryfikacją roweru który już masz. W takim wypadku musiałbyś kupić koło z silnikiem w paście, baterie i sterownik. Silniki w paście są lżejsze jeśli mają wbudowaną przekładnie planetarną. Silnik około 2,5 kg, baterie 3kg. Pozdrawiam, Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basz93 Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Poprawione linki: Mój odnośnik i Mój odnośnik. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź na następujące pytania: 1. Jaka jest żywotność akumulatora i ile kosztuje nowy? 2. Czy rowery na tych aukcjach są dobre, warto je kupować? 3. Jak duży wpływ na jazdę z wyłączonym silnikiem ma waga? Czy może bardziej przeszkadza podczas noszenia roweru niż jeżdżenia? 4. Jakie tryby jazdy mają te rowery - czy można np. jechać pedałując, ale ze wspomaganiem silnika? Czy w takim przypadku można uzyskać prędkość większą niż 25 km/h (która zresztą wynika z ograniczeń narzuconych przez przepisy unijne)? Chciałbym też wiedzieć, czy ogólnie te rowery są dobre, czy mają jakieś naprawdę poważne wady? W tej chwili jestem nastawiony pozytywnie do zakupu, ale muszę poznać opinie osób, które się na tym znają. Sam nigdy nie jeździłem na nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basz93 Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Podtrzymuję powyższe pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.