Skocz do zawartości

[Rower] Czy warto kupic ten rower Cube LTD PRO

Pablo1202

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Użytkuję LTD, poziom zadowolenia 100%. I dokładnie jak pisał przedmówca, kobra nie jest cudem, 4 sezon już zaczynam i pewnie następny rozpocznę wymianą napędu, pewnie na STX.

Dla mnie tylko trochę niewiadoma ten amorek, wybrałbym chyba tańszego Compa z Torą albo droższego Teama z Rebą.

Ale może ktoś się podzieli wiedzą jak się ma Minute do Tory/Reby ?

Napisano

Miałem model 2010 w rozmiarze 18". Jest trochę krótki i to mi przeszkadzało. Co do amortyzatora to jest ok, a plasuje się gdzieś pomiędzy wywołaną Torą a Rebą. Z amora byłem chyba najbardziej zadowolony. Na szczęście zmienili hample, bo wcześniejsze Hayesy były okrutne :wallbash: . Piszczały, dzwoniły, tarły ... nie do wyregulowania.

Widzę, że podrożały trochę. Myślę, że w tych pieniądzach to nie zły wybór, jednak nie kupuj w ciemno.

Jak wspomniałem rama jest dość mała i lepiej przymierzyć się.

Napisano

Co masz na myśli ? Podwójne cieniowanie w modelach LTD jest stosowane od dawna ( z wyłączeniem LTD CC ).

Byłem przekonany, że jest triple, ale właśnie popatrzyłem na nalepkę u mnie na ramie. Mój błąd.

Napisano

Dziekuje za odpowiedzi odnosnie tego rowerku. A jaka korbe radzicie zeby kupic ? Lub waszym zdaniem jaki rowerek z firmy cuba byl by fajny chodzi mi cena a jakosc. Maksymalnie moge wydac 4800 zl.

A co powiecie o tym rowerku cuba http://x-sport.pl/index.php/produkt/7213/Rower-CUBE-LTD-Team-2011r

Czy stosunek jakosc do ceny jest dobra ? Poczytalem troszke o tym rowerku na forum i podoba mi sie. Ale chce znac opinie za i przeciw. Prosze o rady. Bardzo dziekuje wszystkim. Rower zamierzam kupic w Ski Team w Poznaniu. Mysle o ramie w rozmiarze 20. Mam 185 wzrostu, waga moja to 83 kg.

Napisano

Słuchaj to nie tak że te które są w LTD są słabe, spokojnie Ci starczą na 3-5 sezonów. Potem sobie wstawisz SLX i będzie git.

Ale jak już chcesz mieć tip-top to masz LTD CC z korbą XT.

Jak bym dziś miał Twój budżet to brałbym LTD CC.

4 powody:

- Reba

- korba XT

- Hayesy - może to nie mistrzostwo świata ale ja mam już 3 sezon i jestem b. zadowolony.

- Przefajne malowanie ramy.

Napisano

No grubo Panie, jest czym pokręcić.

Tylko uważaj jak będziesz montował czujnik na szprychę, mam taką samą Sigmę tylko z temperaturą, czujnik jest mega badziew, pękł mi podczas nakładania.

Kup sobie gdzieś co takiego:

http://allegro.pl/sigma-sport-power-magnet-dts-magnes-na-szpruche-i1531378353.html

I jak dostaniesz CC to na forum jest klub Cube, podziel się wrażeniami.

Pozdro.

Napisano

Daro wiem ze jest club cuba przegladalem forum. Wiesz wczesniej jezdzilem na rowerze firmy focus ale mi go ukradli. Tym cube cc bede mogl sie cieszyc dopiero 1 czerwca poniewaz jestem teraz w norwegi. Szkoda ze tu w norwegi nie mam dobrego rowerku. Tyle ze tu w norwegi popularna i jedyna z lepszych firm to merida. A ceny tej firmy w dobrym osprzecie sa duze. Wole cuba i o ile sie niemyle to cub pochodzi z tej samej stajni co focus. Powiedz mi jakie liczniki rowerowe polecasz ? i jakie buciki chodzi mi o firme. Bardzo dziekuje za pomoc.

Napisano

Kupując w Ski Teamie i płacąc kartą kredytową masz 10% rabatu :icon_wink:

Rodzaje kart ze zniżką masz na stronie Ski Teamu.

440 zł piechotą nie chodzi :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...