FaZaa Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Na stronie Manitou manuala brak, w sieci głucho. Miał go ktoś z was lub mógłby mi pomóc? Głównie nurtuje mnie przeznaczenie pokrętła na prawej goleni i możliwość "imbusowania" od spodu prawej (dlaczego lewa ma od spodu normalną śrubę?). Zdjęcia robione kalkulatorem. Proszę o wybaczenie Cały album. Druga sprawa. Czy ten Slate jest "trudny" w serwisowaniu? Obecnie wykorzystuję maksymalnie 8 cm skoku z obiecanych 13. Chyba jestem na niego za lekki (75 Kg). Z góry dzięki za odzew.
tobo Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 No to tak: - czarne pokrętło jest od napięcia wstępnego sprężyny czyli skrótowo od utwardzania widelca; - gniazdo na dole goleni powinno chyba mieć regulator tłumienia powrotu (slow-fast) - slate to amor miękki jak k.... gnie się jak plastelina. Powiedziałbym że jesteś na niego zdecydowanie za ciężki, powinien być produkowany jedynie w wersji dla rowerów z kołami 24 cale, czyli młodzieżowymi, dzięki czemu jego wygibasy niebyłyby odczuwalne dla dziecka, najczęściej lżejszego od rorosłego Ja bałbym sie na nim jeździć bo slate, którego miałem nieprzyjemność przetestować w sposób przerażająco namacalny i dostrzegalny giął się nawet w czasie niegroźnej jazdy po płaskim a w zakrętach chciał jechać w kierunku przeciwnym do wybieranego przeze mnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.