Eklerek Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Jak w temacie. Jestem początkującym. Nowy rower do 1100zł albo używane ale to taniej...
Eklerek Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Napisano 14 Kwietnia 2011 Znalazłem kilka modeli - Kross Crow Preria, Hercules Jump, Kellys Axis. Jak Preria to używka Powiedzcie mi co jest lepsze itp. Może jakieś polecicie?
PopaY Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Hercules Jump jest fajnym rowerkiem choć tutaj między nim a Kellys Axis zbyt dużych różnic nie ma. Wybrałbym tego, który będzie tańszy i różnicę przeznaczył na jakieś rowerowe akcesoria Co do Prerii to wiadomo, że osprzęt ma lepszy od dwóch pozostałych i jeśli jest w dobrym stanie technicznym to jest to mój faworyt.
rgomez Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam. Założyłeś temat "cross 1000-1100 zł" a wybierasz rowery za 1300 - 1500 zł ( w stosunku do krossa prerii się nie wypowiadam - używany). Ze swojej strony mogę polecić rower który mieści się prawie w założonej w temacie kwocie czyli Unibike Crossfire. Ja za nowego z rocznika 2011 zapłaciłem w sklepie Rowerzysta.pl 1170 zł. Wystarczy pogadać co do upustu z pracownikami sklepu, a rower, jak dla mnie bardzo fajny.
PopaY Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Aż takiego najgorszego nie ma Z przodu tylko Tourney, ale z tyłu Alivio Gdyby nie patrzeć na przód to też jest ciekawa propozycja
Eklerek Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Napisano 20 Kwietnia 2011 Ale wolałbym coś lepszego Może jakieś propozycje z używek? http://www.activsport.eu/product-pol-3922-Kross-Crow-Preria-M-21-granat-czarny-srebrno-grafit.html Proszę bardzo, nowa(chyba) preria za 1200zł. Czy nie ma tutaj żadnych haczyków?
PopaY Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Nie ma. Ale ten rower będzie dla Ciebie za duży.
Pitof Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 Czy nie ma tutaj żadnych haczyków? Nie ma. No myślę, że jednak jeden jest. Te rowery ważą ponad 15 kg.
rgomez Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Z tym iż crossfire ma ubogi osprzęt można polemizować. Z tego co się orientuję firma Unibike miała zawsze dobry stosunek jakość/cena. Pewnie że nie ma hydraulików, przerzutek deore, ale za te pieniądze jest to dobry i dobrze jeżdżący sprzęt, o czym świadczą opinie użytkowników. Ale wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam i spokojnych Świąt życzę.
Karola1 Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Unibika z 2011 roku mam od niecałego miesiąca, jeździ ze mną co dziennie do pracy i po pracy bo właśnie do tego został zakupiony jako szybki transport po mieście aby nie musieć latem tłuc się śmierdzącym i w Łodzi zawsze spóźnionym MPK. Wiem że miesiąc to zapewne nie wystarczający okres aby powiedzieć coś naprawdę rzeczowego o wytrzymałości sprzętu ale na razie żadnych, absolutnie żadnych zastrzeżeń co do sprzętu nie mam. Jedyne co zrobiłam to założyłam spinkę na łańcuch, założyła oświetlenie bo jeżdżę po zmroku no i niestety błotniki(mój unibike nabrał niecodziennego makrokeszowego wyglądu:( ) Sam zdecyduj do czego będziesz potrzebował roweru i jak dużo będziesz na nim jeździł. Do poruszania się po mieście w komfortowych warunkach unibike jest wystarczający.
Eklerek Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Napisano 23 Kwietnia 2011 Dobrze... Zastanowię się jeszcze nad tym Unibike'iem. Krossa Crow Prerie sobie chyba odpuszczę - Magury, Deore, a cena dosyć niska. Nie wydaje mi się, żeby ten rower był wytrzymały. Chciałbym, aby rower był dobrą platformą do późniejszej rozbudowy. Co powiecie o Hercules Jump?
Pitof Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Ja fanem modeli Crow nie jestem, a wręcz przeciwnie, ale żebyś miał jasność - ich cena nie wynika z braku wytrzymałości. Te rowery to wyprzedaż roczników. Najmłodsze modele są z 2010, a czasami trafiają się nawet sztuki z 2007 i 2008 roku. Jeśli natomiast, jak sam piszesz, szukasz czegoś do modernizacji w przyszłości to zdecydowanie odpuść sobie serię Crow, bo ich rama to stary i zarzucony projekt.
Eklerek Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Napisano 24 Kwietnia 2011 Dzięki za wyjaśnienie. Prerii w takim razie brał nie będę. Ponawiam pytanie: "Co powiecie o Hercules Jump?" Odstrasza z przodu Acera...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.