tomasov Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam!Jako początkujący rowerzysta zrobiłem dzisiaj naprawdę głupią rzecz!Miałem lekkie nacięcie na oponie które było widoczne także po wewnętrznej stronie opony około cm lecz nie wyglądało to na tyle tragicznie aby wymienić oponę także pojechałem do wulkanizatora aby ją "załatał" ( lekkie nacięcie do białego włókna )Do rzeczy-po ściągnięciu tylnego koła gdzieś odruchowo nacisnąłem hamulec po czym klocki zblokowały się na tyle,że nie pomiędzy nimi nie mieści się już tarcza cz w hamulcach avid juicy three mógłbym dokonać naprawy sam jako początkujący?Jeśli tak to w jaki sposób?A może pozostaje mi jedynie serwis?Jeśli tak to jaki płyn powinni mi uzupełnić do w/w hamulców?chciałbym tego dopilnować także proszę o radę!Co więcej ile mniej więcej może mnie kosztować owa naprawa?Nie chce zakładać nowego tematu a wspomniałem także o oponie więc zapytam przy okazji.Czy można na takiej klejonej w łatkę oponie jeździć bez obaw czy jednak lepiej kupić nową?Pozdrawiam i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio123 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 po prostu rozepchnij klocki np śrubokrętem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Odkręć zacisk od ramy, wsadź jakiś nożyk lub coś cienkiego między okładziny i rozepchaj, a potem wsadź coś (najlepiej ten plasticzek który dodają od razu do hamulców ) i zostaw na kilka minut. U mojego kolegi w Shimano SLX pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasov Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Odkręć zacisk od ramy, wsadź jakiś nożyk lub coś cienkiego między okładziny i rozepchaj, a potem wsadź coś (najlepiej ten plasticzek który dodają od razu do hamulców ) i zostaw na kilka minut. U mojego kolegi w Shimano SLX pomogło Boję się że coś popsuję ale zrobię jak piszecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio123 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 tam nie da się nic popsuć, nawet jak byś chciał ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.