jelen Napisano 27 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 tak jak w tytule, nie mamklucza achce sciagnac kasete bo musze zaplesc nowaszpryche, slyszalem o tymzeby za bat zrobic lancuch i mlotek + srubokret, ale niedaje rady :/ any help ? w serwisie mi 15 chca za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Napisano 27 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Oj nie wiem czy ściagniesz kasete opisanym przez ciebie sposobem, a za 15zł to do serwisu nie opłaca się iść, bo za tą cene kupisz klucz, a jako bacik mozna użyć starego łańcucha :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 27 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Dokladnie , ja za klucz dalem 9,5 a bacik z lancucha starego , u mnie wystarczylo przez szmate kasete przytrzymac i poszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trroy Napisano 27 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Kurcze ja tez chciałem kasete ściągnąć i nawet kupiłem w sklepie odpowiedni klucz (tak mi się zdawalo) ale nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoss Napisano 28 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Kurcze ja tez chciałem kasete ściągnąć i nawet kupiłem w sklepie odpowiedni klucz (tak mi się zdawalo) ale nie pasuje To go zwróć :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 28 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Kup klucz i po sprawie, bacik faktycznie zrobisz ze starego łańcucha a przypuszczam że jeszcze niejeden raz ci się przyda do ściągniecia kasety. Rachunek jest prosty Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelen Napisano 28 Listopada 2005 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Raf, bracie, tyle ze klucze maja tylko takie za ponad 25 zl :/. nie mam starego lancucha ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 28 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 No to kredki jelen .Jakbyś mieszkał koło Katowic to u mnie załatwiłbyś to za friko W sumie zamiast łańcucha możesz pokombinować z przytrzymaniem przez szmatę kasety - jeśli masz parę w łapach powinno dać radę. Ale pod górkę i tak będziesz miał przy kombinowaniu domowymi sposobami. Ja mimo wszystko wydałbym nawet te 25zł na klucz i miał święty spokój. A łańcuch prędzej czy później i tak ci jakiś zostanie - kup choćby jakiś badziew w macro. Wystarczy. I nawet na bransoletki Ci zostanie parę kawałków Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 No kasete to chyba zębami :grin: A bez klucza nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 lancuch to mozesz nawet sprubowac uzyc ten ktory masz zalozony wlasnie w rowerze gwarantuje ze jest to mozliwe przy pomocy drugiej kumatej osoby a jesli masz lancuch na spinke to brob sobie z niego tymczasowy bacik-przebij deseczke gwozdziem naloz na niego lancuch bez spinki dasz rade na pewno-oba sposoby sprawdzone choc raczej 4 rece sa potrzebne wtedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelen Napisano 4 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 ok juz po sprawie po pierwsze Marc1n mi przyslal klucz ;p , a po drugie to bacik = obecny lancuch napiąłem łańcuch i oponągo moj tatko przycisnal mocno i ani rusz , poszlo gladko ;p teraz tylko wycentrowac to gówno :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Jak Jelen już sobie poradzil to teraz ja mam pytanie. Mianowicie do czego potrzebny jest ten "bacik"? My się zawsze wydawało że do odkręcenia kasety wystarczy ten klucz wchodzący do środka (ten z ząbkami)... :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Przy przykręcaniu kasety nie ma problemu - kierunek obrotu wolnobiegu lub kasety na bębenku jest zablokowany. Przy odkręcaniu kręciłbyś po prostu razem z zębatkami - bacik jest potrzebny do skontrowania tego obrotu, praktycznie nie można tego zrobić w żadnym innym miejscu tylko na kasecie. Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Nadal nie bardzo rozumiem... Jak bede mial klucz to sparwdze w praktyce... Tak BTW to dzieki za pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaoloTrek Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witam.. A ja troszke obok tematu, jednak musze zapytac. Zdjalem kasete, wyczyścilem, i bardzo sie zdziwiłem ze jest to kaseta SRAM. Moje pytanie jest nastepujące:Gdzie pisze na kasecie jaki jest to SRAM?? Jest tylko duzy napis SRAM i żadnego wiecej numeru... Myśle teraz czy nie wymienic na cos innego, tym bardziej ze kupilem juz łańcuch shimano lx... Pozdrawiam Paolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Niekoniecznie musisz wymieniać. Sram i Shimano często spotyka się jako mieszankę napędu w rowerach, również fabrycznie nowych. I nawet działa to nieźle. Poza tym poszukaj na kasecie, gdzieś musi być jednak jakaś inormacja o tym jaki to typ. Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 a wlasnie ze nie musi...ja sam mam kasete 5.0 ktoras z kolei i akurat na tej ktora mam teraz nie ma zadnych chyba oznaczen poza napisem SRAM(ta ma akurat czarny lockring)poprzednie modele ze srebrnym tez chyba nie mnialy nic poza SRAM 40Nm...chyba ze gdzies od wewnatrz kasety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaoloTrek Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Szukalem juz dosyć dokładnie i jedynie co wyszukałem to na odwrocie kasety mała liczba 5... Tęż słyszałem że nie powinno byc zle mając mieszanke napedu, tym bardziej ze jeżdże spokojne XC i duzo turystycznie... Pozdrawiam paolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.