darecki Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam, Kontynuuje zbieranie części do remontu roweru i z ważnych rzeczy został tylko wkład do suportu. Ponieważ od jakiegoś czasu czuje na pedałach coraz większy luz (taki miniprzeskok na jednej pozycji pedałów przy mocniejszej jeździe) to chciałbym wymienić przy okazji wkład. Ale nie mam pojęcia jakiego rozmiaru. Wiem tylko, że obecnie mam: Wkład suportu: CARTRIDGE Korby: SR SUNTOUR XR, 42 / 34 / 24 przykręcone na 6kątnymi śrubami (14 chyba) Muszę koniecznie wyciągnąć w zmierzyć?... dzięki za wskazówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Jeżeli sa luzy to suport i tak do wymiany. Wykręć zmierz oś i kup o takiej samej długosci. Jeszcze zainwestuj w śruby na imbus 8mm ooo takie http://allegro.pl/sruba-mechanizmu-korbowego-imbus-i1547241590.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darecki Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 ok dzięki. czyli nie szans żeby dobrać rozmiar bez rozbierania? (nie ma opcji żebym sam wyjął suport - nie mam klucza, a u mechanika chce się uwinąć sprawnie i tanio) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 pewnie ze da smigaj na strone suntoura i szukaj powinno gdzieś pisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darecki Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 nie wiem czemu przyjąłem że producent takich info nie ma na stronie... mam juz wszystko, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 do suntourów najczęściej daje się wkłady od 113 do 120 najczęściej jest to 118 ale to też zależy od modelu ja sporo montowałem i najczęściej 116 i 118 pasowały Poza tym i tak musisz go wymienić więc zdemontuj korbę i zmierz długość osi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.