Skocz do zawartości

[zabezpieczenie]150 żł U-Lock, Sinus?

bulaispula

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja od kilku dni używam Abus Granit X-Plus 54 300x108x13 mm - kupiony u tego samego sprzedawcy, kurier już był u mnnie na drugi dzień. Na razie jeszcze z braku czasu nie zamocowałem uchwytu do ramy, ale samo zapięcie przymierzałem i w środek ramy się nie zmieści - ale i tak tam mam koszyk z bidonem i torbe, więc planuje zamocować go z boku, ciekawy jestem jak to się będzie sprawować i czy u-lock nie będzie mi mocno drgał na takim uchwycie,a trochę waży chyba 1650g. Mam ten sam uchwyt co w tym Abusie Sinus. Ogólnie mój Abus wygląda na solidny, ale jaki jest Sinus to niestety nie wiem, ja rozglądałem się od razu za trochę lepszymi modelami. Oprócz u-locka kup sobie jeszcze lepiej linke na koła ;)

Napisano

Linkę na koło 12mm już posiadam. A tylne koło wraz z tylnim widelcem planuję zapinać u-lockiem. Ewentualnie u-lockiem ramę a na koło mam jeszcze drugą linkę, niestety cieńszą.

Czy ten model, który podałem (Abus Sinus LS) będzie wystarczający na mój rower? Bo cienko u mnie z funduszami, zwłaszcza że jestem świeżo po zakupie roweru, ale wiadomo lepiej dopłacić 50-100 żł do u-locka niż kupować nowy u-lock+nowy rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...