nabial Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 nie zebym probowal rozognic rozmowe nt firmy, ktorej nie ogarniam, ale kata 72 w moim przypadku wzrostu 188 nie da sie skorygowac, chyba ze sa sztyce z przesunieciem do przodu, ale wtedy rama katalogowo musialaby miec gorna rure efektywnie kolo 640mm dla 19" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ja mam 182 cm;p Więc jest lekka róznica. Ale żeby nie było, w jaki sposób według Was można to skorygować i co w tym kącie jest złego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Chodzi o to, że im większy kąt nachylenia rury podsiodłowej (a tym samym sztycy) w zakresie, powiedzmy, 71-74 stopnie, tym pozycja bardziej sprzyja wysokiej kadencji (zmieniają się też pozycja względem suportu, środek ciężkości itd). 73 stopnie to w tej chwili standard dla sportowego roweru (powiedzmy XC czy jak to nazywać), a zgadujemy , że w tym przypadku kąt wynosi 72 stopnie bo rama była przystosowana w zamyśle do 80mm i przy 100mm kąt ten się zmniejszył (akurat koło 1 stopnia wychodzi). Wg zdjęcia masz siodełko na wysokości 760mm, więc korygując pozycję siodełka z typowej dla 72 stopni na typową dla 73 stopni (czy nawet może 73,5 dla nabiala w jego Stumpjumperze) przesuwa się pręty o 25,3mm do przodu (37mm dla 73,5 stopnia), a tym samym skraca się jego odległość od kierownicy (czyli efektywna długość ramy ulega skróceniu, tak jakby te 25mm się "marnuje"). To też można skorygować mostkiem, no ale nie każdy lubi dłuższy mostek i trochę zmienioną geo w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Jak mnie wiedza tajemna nie myli, to siodło się reguluje w tył i przód po to aby mieć odpowiednią pozycję do pedałowania, a nie po to aby skracać lub zwiększać odległosć od kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Dokładnie, dlatego im bardziej dopasowany kąt, tym lepiej. Cięciwa łuku (czyli mniej więcej długość przesunięcia siodełka) = 2*odległość od środka osi suportu do środka pręta siodełka*sin kąta o jaki zmienić nachylenie rury podsiodłowej (wiedzy tajemnej ciąg dalszy ;D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Wymiękam:D Jest dobrze jak jest:D Zawodnik ze mnie żaden, więc nie sądze aby robiło mi to różnice;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Panowie, nie dramatyzujmy. Będzie problem na podjeździe, to Pipol przesunie tyłek na dziób i tyle. Aczkolwiek zmiana siodła pod tym względem to był średni pomysł . Podjeżdżałem na LTD 80 mm i 100mm i drastycznej różnicy nie ma, chociaż demon gór to nie jest. Kąty podobne jak w Reaction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Biorąc pod uwagę fakt, że jestem z pomorza, to góry są czysta abstrakcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Hehe Pewnie, też mi się wydaje, że specjalnie nie ma się tu czym przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kellysbicycles Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Jedyny słuszny napęd Rowerek przepiękny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbata Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Cube robi masakrycznie ciężkie rowery. Jak widzę z Reactiona została tylko tylna przerzutka i rama, więc nie wiem jaki sens jest ją tu zostawiać. Koleżko zainwestuj w jakąś fajną ramkę z Treka - na sezon 2010 miały przepiękne malowanie, sam jestem posiadaczem Treka 8000 '10 w kolorze białym, jestem zachwycony :> Z góry mówię, że nie znam się za bardzo, ale jak widzę właśnie to odchudzanie to szkoda mi, że taki piękny sprzęt "wisi" na niezbyt fajnej ramie, mało renomowanej firmy. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Hehe, tak się składa, że rama była kupowana osobno:) CUBE jako mało renomowana firma? To ciekawe stwierdzenie... Rozumiem, że masz Treka, ale to żaden argument aby inni tez go mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Zostały zdjęte rogi, nie z powodów wagowych, a z powodów jezdnych. Jednak po lesie lepiej śmiga się bez. Waga - 50g. Niestety kolano znów odmawia posłuszeństwa przy współpracy z SPD więc wracają Cranki, będą kolejne gramy w dół. Jednak zmieniam też łańcuch na XTR, więc będzie jakieś +30 g dla równowagi;p Aktualna waga: 9253g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Cube robi masakrycznie ciężkie rowery. Jak widzę z Reactiona została tylko tylna przerzutka i rama, więc nie wiem jaki sens jest ją tu zostawiać. Koleżko zainwestuj w jakąś fajną ramkę z Treka - na sezon 2010 miały przepiękne malowanie, sam jestem posiadaczem Treka 8000 '10 w kolorze białym, jestem zachwycony :> Z góry mówię, że nie znam się za bardzo, ale jak widzę właśnie to odchudzanie to szkoda mi, że taki piękny sprzęt "wisi" na niezbyt fajnej ramie, mało renomowanej firmy. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić To oczywiście kwestia gustu ale: 1. Wg mnie ramy treka są pomalowane "biednie", trek nie napina się nawet odrobinę by wykorzystać dzisiejsze możliwości technik lakierniczych, inne jarmarcznie - chyba że ktoś lubi na każdej rurce ramy mieć napis z nazwą roweru, na którym jeździ, w pione, poziomie i po skosie. 2. Trek to firma "renomowana" ale jakość wykonania jak i parametry ramy z punktu widzenia siły ciężkości raczej ze średniej półki, szczególnie w segmencie ram alu. Wg mnie jak na takiego potentata powinni wyprzedzać konkurencję nie o łeb a o całą długość, a innowacyjność i przewagę powinno dostawać się gratis, razem z ich produktem. Żeby nie było - sam jeżdżę trekiem mtb Ten czyn popełniłem jednak tylko dlatego, że pracuję w sklepie treka i mam z tego powodu pewne niewielkie korzyści Dopóki nie trafiłem do T jako pracownik marka ta nigdy nie dołączała do listy moich rowerowych życzeń i pewnie nadal by się na niej nie znalazła. Na mnie nie działa magia napisu "since 1976", zwycięstwa Armstronga czy inne etykietki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 No jest dobrze,że aż dobrze jest! Owszem gul się huśta,bo ładnie,sprzętowo i waga miodna! Małego szoku doznałem co do tego siodełka! Ile za takie trzeba wyłożyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Około 500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Około 500zł. No to odpadam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 OK, nowa rozpiska uwzględniająca ostatnie zmiany:) Więcej ich nie będzie;) Bottle Cage (Koszyk na bidon): ELITE Paron 29g Brakes (Hamulce): XTR BR-M975 490g + tarcze XTR SM-RT98 248g Cables (Pancerze): XTR 46g Cassette (Kaseta): XTR CS-M970 11-32 222g Chain (Lancuch): CN-7701 260g Crankset and bottom brackets (Korba i suport): XTR FC-M970 (śruby KCNC) 700g + SM-BB91 Derlr (Front) (Przerzutka przednia): XTR FD-M970 Top Swing 128g Derlr (Rear) (Przerzutka tylna): XTR RD-M972 SGS 180g Fork (Widelec + gwiazdka + bieżnia - pokrętło rebound ): Rock Shox SID Race 1436g Frame (Rama + hak + śrubki + suport + stery + podkładka Soul Kozak) CUBE REACTION TEAM 1846g Grips (Gripy): Bontrager XXX Light 16g Handlebar (Kierownica): Far Near 108g Headset and starnut (Stery): FSA Orbit Z Pedals (Pedaly): Crank Brothers Egg Beater 2 276g Seat (Siodlo): Saevid S1 80g Seatpost (Sztyca): KCNC Ti Pro Lite 161g Seatpost clamp (Zacisk sztycy): KCNC Screw Clamp 11g Shifters (Manetki): XTR SL-M970 + linki 238g Skewers (Zaciski kol): Boplight Ti Carbon 42g Stem (Mostek): Ritchey WCS Wet White 102g Tires (Opony): Schwalbe Rocket Ron EVO 2.1 892g Top Cap (Top cap): KCNC 8g Tubes (Detki): Schwalbe XX-Light 210g Wheel Front (Kolo przednie): XTR WH-M985 690g Wheel Rear (Kolo tylne): XTR WH-M985 820g Aluminiowe śruby: manetki, rama Tytanowe śruby: zaciski hamulca, mostek Razem: 9239g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Ja się można zapytać to czemu rowerek idzie na sprzedaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Jak to zwykle bywa, finanse. Chociaż próbuje coś wymyśleć aby było inaczej, bo szkoda cholernie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veba Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 To dalej na sprzedaż? A z ciekawości zapytam za ile? Bo własnie chciałem zacząc skąłdać na tej samej ramie i z bardzo zbliżonym sprzętem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym3k Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Z tego co wiem rower został sprzedany na części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veba Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Z tego co wiem rower został sprzedany na części. Widziałem, na allegro rama za 1100 Szukam dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Sprzedany na części:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym3k Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Sprzedany na części:) Czym teraz się rozbijasz jeśli wolno wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi