PiPoLiNiO Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam Bar Ends (Rogi): Far Near 50g Bottle Cage (Koszyk na bidon): ELITE Paron 29g Brakes (Hamulce): XTR BR-M975 490g + tarcze XTR SM-RT98 248g Cables (Pancerze): XTR 46g Cassette (Kaseta): XTR CS-M970 11-32 222g Chain (Lancuch): KMC X9SL Gold 242g Crankset and bottom brackets (Korba i suport): XTR FC-M970 (śruby KCNC) 700g + SM-BB91 Derlr (Front) (Przerzutka przednia): XTR FD-M970 Top Swing 128g Derlr (Rear) (Przerzutka tylna): XTR RD-M972 SGS 180g Fork (Widelec + gwiazdka + bieżnia ): Rock Shox SID Race 1446g Frame (Rama + hak + śrubki + suport + stery + podkładka): CUBE REACTION TEAM 1850g Grips (Gripy): Bontrager XXX Light 18g Handlebar (Kierownica): Far Near 108g Headset and starnut (Stery): FSA Orbit Z Pedals (Pedaly): XTR PD-M980 306g Seat (Siodlo): ROTOR SD1 137g Seatpost (Sztyca): KCNC Ti Pro Lite 161g Seatpost clamp (Zacisk sztycy): KCNC Screw Clamp 11g Shifters (Manetki): XTR SL-M970 + linki 238g Skewers (Zaciski kol): Boplight Ti Carbon 42g Stem (Mostek): Ritchey WCS Wet White 102g Tires (Opony): Schwalbe Rocket Ron EVO 2.1 892g Top Cap (Top cap): KCNC 8g Tubes (Detki): Schwalbe XX-Light 210g Wheel Front (Kolo przednie): XTR WH-M985 690g Wheel Rear (Kolo tylne): XTR WH-M985 820g Aluminiowe śruby: manetki, rama Tytanowe śruby: zaciski hamulca Razem: 9374g Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez PiPoLiNiO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Kurcze, prezentuje się super, chyba nawet lepiej niż niebieski Cube Super waga, a miałeś schodzić tylko do 10kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Łaaadny : ) I te kółeczka też pikne ^ ^ ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Tema powinien sie nazywac: Shimano XTR Cube Reaction... Rower moze sie podobac i byloby znacznie ciekawiej gdyby nie wspomniany "tytul" jak i brak duszy i inwencji, imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonasz99 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Takie zestawienie kolorów prezentuje się bardzo przyzwoicie. Fajny kosz na bidon, chyba sobie taki sprawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Powinieneś zainteresować się częściami tuningowymi do klamotów Shimano: Yumeya http://www.cambriabike.com/Images/product/shimano_yumeya.jpg A przynajmniej kable sobie strzelić w kolorze białym Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez Killer206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Nie da się ukryć, że Cube robi ładne ramy. Gratuluję. Tylko weź go wreszcie ubłoć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeho Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Fajna maszynka Powiedz jak się spisują te nowe pedały ? słyszałem że ciężko się wpina i wypina. Pytam bo się przymierzam do nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Tylko weź go wreszcie ubłoć . Zdjęcia czystego prezentują się lepiej. Mniej pro, ale lepiej:) A ja dbam o sprzęt i czyszczę po każdej jeździe. Yumeya mi się nie widzi. Pedały OK. Żadnych problemów nie ma. Masz regulacje wpinania i wypinania, więc nie sądzę abyś miał problemy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Nie no, chcemy fotki ślicznotki w błocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Bardzo ładny, czarno-biała strzała Podoba mi się zestawienie kolorów i nie robienie z maszyny choinki. Na kilku częściach pewnie by można jeszcze urwać kilka gram (tarcze, pedały), ale to już bardziej kosmetyczne zmiany i zaburzyło by się harmonię XTR. Jak się jeździ na Schwalbe XX-light? Ja dałem sobie z nimi spokój. Waga mostka coś podejrzanie niska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Były cranki SL z Ti osią, 80g mniej. Niestety gwinty w korbie się lekko wyrobiły przez tą oś, bo była ciut mniejsza niż normalne, i jak już miałem tracić 40 gram na powrocie do stalowych osi, to wolałem stracić 80 i mieć SPD na których jednak jeździ mi się lepiej. Waga mostka jest niska, bo są wstawione śruby tytanowe:) Co do dętek, to wszystko gra. Powietrze nie schodzi, snejków brak, a mam je już sporo czasu. Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez PiPoLiNiO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Bardzo ładny, monochromatyczny rower. Przy następnej sesji pomyśl może nad zdjęciem lampki tylnej. Ni cholery nie pasuje do estetyki Twego Cube'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Zmiany: - podkładka steru BBB na Soul Kozak (zysk 2g) - zdjeta naklejka ochronna z ramy (zysk 2 g) - siodło Rotor SD1 na Saevid S1 (zysk 57g) - wyjęcie pokrętła rebound (zysk 10g) Aktualna waga roweru: 9303g Lampka też już jest zdjęta. Tyle, że jakoś nie widzę żadnej którą mógłbym wstawić w miejsce tej:) Rower uważam za ukończony:) Bar Ends (Rogi): Far Near 50g Bottle Cage (Koszyk na bidon): ELITE Paron 29g Brakes (Hamulce): XTR BR-M975 490g + tarcze XTR SM-RT98 248g Cables (Pancerze): XTR 46g Cassette (Kaseta): XTR CS-M970 11-32 222g Chain (Lancuch): KMC X9SL Gold 242g Crankset and bottom brackets (Korba i suport): XTR FC-M970 (śruby KCNC) 700g + SM-BB91 Derlr (Front) (Przerzutka przednia): XTR FD-M970 Top Swing 128g Derlr (Rear) (Przerzutka tylna): XTR RD-M972 SGS 180g Fork (Widelec + gwiazdka + bieżnia - pokrętło rebound ): Rock Shox SID Race 1436g Frame (Rama + hak + śrubki + suport + stery + podkładka Soul Kozak) CUBE REACTION TEAM 1846g Grips (Gripy): Bontrager XXX Light 18g Handlebar (Kierownica): Far Near 108g Headset and starnut (Stery): FSA Orbit Z Pedals (Pedaly): XTR PD-M980 306g Seat (Siodlo): Saevid S1 80g Seatpost (Sztyca): KCNC Ti Pro Lite 161g Seatpost clamp (Zacisk sztycy): KCNC Screw Clamp 11g Shifters (Manetki): XTR SL-M970 + linki 238g Skewers (Zaciski kol): Boplight Ti Carbon 42g Stem (Mostek): Ritchey WCS Wet White 102g Tires (Opony): Schwalbe Rocket Ron EVO 2.1 892g Top Cap (Top cap): KCNC 8g Tubes (Detki): Schwalbe XX-Light 210g Wheel Front (Kolo przednie): XTR WH-M985 690g Wheel Rear (Kolo tylne): XTR WH-M985 820g Aluminiowe śruby: manetki, rama Tytanowe śruby: zaciski hamulca, mostek Razem: 9303g Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez PiPoLiNiO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Nie no teraz to nie można niczemu zaprzeczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Może taką lampkę?. Mam jeszcze dwa zastrzeżenia: umiejscowienie licznika - osobiście zamontowałbym na mostku oraz kąt montażu chwytów - miejsca grubsze Bontragerów dają podparcie, a napis jest "jałowy". Tym samym obróciłbym je by w pełni wykorzystać ich właściwości. Pzdr. Rav. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Szkoda lampki, było się do czego przyczepić A serio mówiąc to była taka wisienka na torcie. Teraz straszna monotonia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Rower uważam za ukończony:) No, to teraz najwyższy czas zabrać go w góry i trochę ubłocić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Baardzo niczego sobie, a estetycznie prawie ideał - tylko pogratulować gustu, bo, naprawdę, trzeba się wysilić żeby znaleźć ładniejszy rower (no, przynajmniej na polskich forach Szczególnie dobrze kolorystycznie dobrane jest siodełko, choć deska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 rower ladny, chociaz bialy amor i mostek daja efekt 'za duzo' i ustawilbym sida na 80mm skoku, bo jak dla mnie ta rama za diabla nie nadaje sie do 100mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Faktycznie, rama z podejrzanym kątem podsiodłówki - tak jakby robiona pod 80mm... Ale takie coś uda ci się skorygować. A i tak ładna jest P.s. Możesz jeszcze upiększyć zmieniając top cap na inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 To raczej kwestia zdjęcia, bo kąt jest identyczny jak w poprzedniej ramie RACE:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 co nie znaczy, ze 72 jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Fabrycznie w rowerze z tą ramą także jest 100mm:) Ale to znaczy, że skoro w Race mi pasowało to tu też. A chyba mi ma pasować, nie Wam:) Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez PiPoLiNiO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Pewnie, że tobie ma pasować, a ten jeden stopień jest jak najbardziej "korygowalny". Chociaż bardziej uniwersalny byłby 73. Była już wcześniej jakaś dyskusja nt tej ramy z konkluzją, że Cube dał 100mm na siłę (wyprowadzoną :)na podstawie kątów we wcześniejszych i późniejszych ram Cube - w każdym razie 72 jest trochę nietypowe tutaj). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi