Skocz do zawartości

[korba]300zl oraz pytania

sa1nt

Rekomendowane odpowiedzi

roznie bo do grupy deore wchodzi kilka korb sam mam najdrozszy model z grupy deore czyli 540 ktory od LX'a 05 rozni sie tylko tym ze ma srodkowa koronke stalowa nie alu i tylko tym(no chyba ze LX ma lepsze sruby do suportu-choc watpie),ramiona mala jak i duza zebatka sa taie same.Natomiast nizsze modele z grupy deore roznia sie dosc znacznie ramionami-sa sporo wezsze przy osi no i niektore bodajze sa chyba na kwadrat takze

No dobra, wszystko fajnie, ten lx z 2004 jest o 90zł tanszy, ale razem z suportem to wyjdzie prawie na to samo, bo najmniej pewnie jakies 270zł... to chyba wole juz dolozyc te 3 dychy i nie dosc ze suport na pewno bedzie pasowal do ramy to jeszcze bede mial toretycznie lepsze rozwiazanie, bo niby wg shimano korba ze zintegrowana osia ma wieksza sztywnosc. Czyz nie tak wlasnie jest?

Niby tak, ale do tego warto też mieć dobrą ramę bo co z tego że korba będzie super sztywna jeżeli rama bedzie sie uginać. Ja korbę z tym rozwiązaniem miałem jako jeden z pierwszych w swoim mieście i jak ludzie próbowali to mówili ze czuć różnicę. Uważam ze wartko kupic tego LX'a

POZDR

No tak, rama to podstawa...no do wszystkiego. :P

Ja zamierzam zamontowac ta korbe do GT avalanche 1.0/2.0. Moze nie jest to jakas super hiper rama za , ale sztywna chyba jest. Nie chcialbym wybierac ramy do korby, lecz raczej na odwrot, no ale jak macie inne propozycje co do ram to z uwaga slucham. Choc to raczej nie watek do takiej dyskusji...wiec moze zadam to pytanie w innym temacie.

Uprzedzam jednak ze nie latwo bedzie mnie odciagnac od GT 8)

lx 2005 z suportem lx (co bedzie pasował Very Happy ) bedzie ważyć mniej niz nowy Lx z suportem
;-)

Tak czy inaczej ja bym bral nowego LX'a i basta,bedzie sztywniejszy no i moze lozyska dluzej jednak pociagna niz w tradycyjnych suportach.

Tak BTW nie wiecie czy w zebatkach sie cos zmienilo w porownaniu LX04 a LX05?Wydaje mi sie ze materaily z grybsza te same czyli mala stal a sr i duza alu ale chodzi mi o stopy ale sr i duzej?Nie byli pewnie tak mili zeby do nowego LX'a zapakowanc np duza od XT starszego pewnie?? :sad:

• 2 tygodnie później...

Sprawa sie troche skomplikowala. Jak czesc z Was pewnie zaobserwowala korby LX na allegro i w sklepach internetowych podrozaly o 60-70zł.

Dal mnie jest to rownoznaczne ze zrezygnowaniem z tej korby..szkoda bo w sumie juz zdecydowalem ze kupuje ta...a tu nagle taka nespodzianka. Nie wiem skad im sie cos takiego wzielo ze tak jednomyslenie wszyscy podniesli te ceny. Osobiscie podejrzewam ze chca zmiekczyc spoleczenstwo i jak skoncza sie te aukcjie to obniza cene na np. 330-340 i ludzie zancza kupowac za tyle bo sie podnieca ze jest taniej. ale ja olewam cos takiego. Nie bede gral w ich gry ;P

No to na tyle jezeli chodzi o teorie spisku

A teraz prosze o pomoc. Czym jest linia prowadzenia lancucha? jak sie ją sprawadza i skad mam wiedziec jaki suport wybrac do danej korby, no oprocz tego ze musi pasowac do mufy ramy? tzn. skad mam wieciec czy os ma miec 108mm czy 113mm? I jak to jest z tymi suportami truvativa mini isis, bo na jednej aukcji / http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78201149 / jest napisane ze suport pasuje do mufy 68 jak i 73. Wie ktos czy tak rzeczywiscie jest, czy ja cos zle zrozumialem.

Czym w takim razie rozni sie suport z tej aukcji od tego z poprzedniej? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77880588

bo tutaj jest napisane ze jest na 68mm

A moze lepiej olac te aukcji z suportami i korbami na mimi isis i kupic truvativa fived na kwadrat na razie bez suportu za 95zł? potem moze w rowerowym dobraliby mi jakis suport?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...