Skocz do zawartości

[koła] Tanie, wytrzymałe kółka

radosuaf

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie niedawno Garego :twisted: , z którym chciałbym się obchodzić w miarę delikatnie (góry), a starego Wheelerka chciałbym przeznaczyć do zadań bojowych (miasto, hopy - może w końcu?). Rama jest Cr-Mo, więc powinna wytrzymać, stery do d**y, ale szkoda mi kasy na nowe i nowy widelec, wiec do wymiany poszlyby pedaly (plastik :-? ) i kółka, bo nawet przy XC sie strasznie centrują... Chodzi o to, żeby były tanie i w miarę wytrzymałe, będę jeździć po mieście i krótkie dystanse, więc super wyczyn nie jest mi potrzebny. Czy wystarczy, że wymienię same obręcze?

tanie wytrzymale :> kupisz badziewie i tak bedziesz centrowal albo najgorej wymienial , sam widziesz ze twoje kola do xc nawet xc nie wytrzymywaly :)

zainwestuje w tyl : na allegro dm24 ( kolo 80 zl ) + novatec + dt champion i bedzie na jakis czas spokoj a przod mozesz stary zostawic od biedy w sumie

Gość kamoreks

On poprostu ma inne mniemanie o cenach. Myśli że kupi koło za 40 zł super jakośći.

Ja kiedyś też tak myślałem ale zainwestowałem w Alex Rims DH 19 i DT champion i nie żałuje. Przynajmniej nie martwie się że mi koło się odrazu skrzywi.

• 5 tygodni później...

Chodzi mi o kółka, które klasą nie będą odstawać od stalowej ramy Wheeler z 1997 r. na osprzęcie Acera z tyłu (7 rzędów), V-kach Tektro i amorku XC-60 i będą się nadawać do lekkiego katowania roweru. Od jeżdżenia to mam Garego ;>.

Ech to moze wreszcie napiszesz ile masz kasy na te kola ?? ;]

Jak najmniej - napiszcie ile, a ja się zastanowię, czy warto, nie będę przecież w grata pakował kasy...

no to do lekkiego katowania DM24 markowe szprychy np DT champion oraz piasty w zaleznosci od zasobnosci portfela od alivio poprzed novatecki i jojtechy do....cos drozszego na pewno znajdziesz jak bedziesz chcial...

To musiałbym CAŁE koło wymienić? :wub:

To zakup sobie DM 24 na tyl ( 80 zl ) i zmienc sama obrecz , moze piasta pociagnie moze nie trudno mowic , ewetualne koszta to nowe szprychy jezcze ( dt champion - 36 zl ) i zaplot.

Ja nie wiem czy dla ciebie 100 zl to juz duzo czy dopiero 200 zl wiec bez podania kwoty jaka masz to nie ma co proponowac za bardzo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...