Skocz do zawartości

[opony] schwalbe RR czy NN

Stefano88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam mam do kupienia opony zwijane Racing Ralphy 2.1 wersja Performance albo Nobby Nici 2.1 wersja rowniez Performance, obie oponki sa w tej samej cenie 93.00PLN. Co sie bardziej oplaca wziac dwa Nobby Nici czy Nobby Nica na Przod i Racing Ralpha na tyl, czytalem ze wielu uzytkownikow tego forum stosuje taka konfiguracje, ale moze to ze wzgledu na cene, a jesli dwie oponki sa w tej samej cenie to moze lepiej wziac dwa Nobby Nici?? Doradzcie, please.

Napisano

generalnie polecam RR na tył i NN na przód.....

bardzo dobra kombinacja ze względu na swoje odmienne charakterystyki RR stosuje się zwykle jako oponę napędowa a NN jako kierunkową

Napisano

no to pewnie zdecyduje sie na taki zestaw jak mowisz. Wlasnie widzialem ze RR jest szybsza, martwi mnie tylko trwalosc tych oponek. A masz moze porownanie tych opon Schwalbe do King Race-a Continentala? Czy Continentale nie sa troche trwalsze?

Napisano

Zdecedowanie NN na przód RR na tył ale trzeba również zwrócić uwagę przy montażu na napis <<FRONT<< >>REAR>>.

Co do ścieralności tych opon nie jest najgorzej,w moim przypadku przekulane około 4,5tyś z czego 70% asfalt i spokojnie jakiś 1tyś.powinny wytrzymać(zostało przód 1,8mm-tył 1,5mm ) ,choć nie ukrywam że niestety już nie jest to samo co nówki.

Napisano

nie mam porównania na Conti ale ja na tym zestawie jeździłem prawie dwa sezony a teraz dociera je moja kobieta i myślę że jeszcze 60% spokojnie zostało

polecam bardzo dobry zestaw!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...