Skocz do zawartości

[800-1300zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przymierzam się do zakupu rowerku, można napisać, że pierwszego choć oczywiście z racji wieku miałem do czynienia z wieloma rowerami, ale przeważnie nie miałem pojęcia na czym jeżdżę. Chciałbym zakupić rower w przedziale 800-1300zł (max). Rower będę przeznaczał na zajęcie wolnego czasu, czyli prawię cały dzień. Lubię jeździć, więc rower będzie używany cały dzień, oprócz szkoły. Rowerem będę jeździł bardziej po jakieś drogach, lecz nie ukrywam że w terenie będę również, bo mieszkam w górach.

Na początku podam moje gabaryty. Wzrost 165cm, waga 52kg.

Na rowerach nie myślałem jakich, z tego powodu iż jestem zielony. Słyszałem tylko że polecaja z firmy. Kross, merida, author itp. Nie znam się na rowerze, a rower co kupię ma mi służyć parę lat dobrych, bo na pewno innego nie dostanę ;)

Panowie i Panie, co mam kupić? Przyznam szczerze, że pociągają mnie ładne wyglądy. Szczerze brzydki rower trochę obrzydza mi jazdę. Sam nie wiem i dlatego też proszę Was, szanowni Państwo o doradzenie. Myślałem nad LEVEL A2, lecz myślę ze w moim funduszu się nie znajdzie ?

Propozycje:

Dziwnie tanie, ale może wyprzedaż ?

http://allegro.pl/rower-kross-level-a6-deore-sram-truvativ-2-kolory-i1533327308.html

http://allegro.pl/rower-kross-level-a4-sr-suntour-xcm-sram-x-7-21-i1548748961.html

Pozdrawiam, lukeero

Napisano

Jeszcze w piątek pojadę do miasta, ale tam spodziewam się cen, około 2tysiące. Ten model co podałeś to na pewno zostanie do kupienia, jeżeli nie znajdzie się coś tańszego albo lepszego. Powiesz mi z jakiego roku to jest rower ? czy są na internecie testy tego levela A2, tego akurat roweru ?

Napisano

Więc tak, pierwszą aukcje co dałeś to odpada już, ponieważ ktoś kupił, a mówiłem że kupuje na przełomie Maja. Druga oferta odpada, lecz może coś się przekona, ale mało prawdopodobne. Czekam na więcej propozycji, opinii.

• Mod Team
Napisano

Ten A4 ma XCMa, a to lipny amortyzator, jak już pisałem. Jak już kupować tylko z XCRem. Jak możesz w sklepie kupić w tej samej konfiguracji i taniej to kupuj :).

Napisano
Ten A4 ma XCMa, a to lipny amortyzator, jak już pisałem. Jak już kupować tylko z XCRem

Na razie zostawmy ten amortyzator, bo szczerze to wolno wymienić jak się nazbiera kasy. Powiedz mi coś osprzęcie, który lepszy w A4 czy A2 ? Bo ładny kolor ;) I dziwne że taniej A4 od A2.

Dopiero przeczytałem teraz, że jest tylko rama 21, więc dla 170cm odpada. Ale napisz czym się rożni, itp ;)

Napisano
Osprzęt jest na zbliżonym poziomie, z mała przewagą przerzutek Srama w A4. Po co z czasem wymieniać skoro w podobnej cenie można od razu mieć lepszy? Normalnie A4 jest na sporo lepszym osprzęcie niż ten z aukcji:

http://www.kross.pl/...Level_A4__.html

więc stąd niska cena, ramka z A4, osprzęt klasę niższy.

Czyli mam rozumieć, że A4 tego akurat nie warto brać. Jak na razie przemawia A2, ale czekam jeszcze na propozycję, żeby nie zrobić błędu. Proszę o linki, propozycję a ja rozpatrzę ;)

Napisano

Swoją drogą ten "A4" ma dokładnie te same części co wcześniej sprzedawany model z ramą od Levela "A2" za 949 zł. Wtedy to nawet opłacało się go brać.

Zmienił się kolor i cyfra na ramie - cena podskoczyła 200 zł :D

• Mod Team
Napisano

Bądź grzeczny, dobrze się ucz, sprzątaj w domu, wynoś śmieci i chodź do kościoła, to będziesz miał plusika u rodziców. B)

Napisano
Bądź grzeczny, dobrze się ucz, sprzątaj w domu, wynoś śmieci i chodź do kościoła, to będziesz miał plusika u rodziców.

Tylko powiedz skąd oni kase wezmą, jak nie długo zaklad się rozleci, a pożyczki boją się wziąsc.

• Mod Team
Napisano

Ten jest bardzo ok, z wyjątkiem hamulców, które mają nie najlepszą opinię. Poza tym Darty mają opinię twardych i możliwe że będzie za twardy na Twoją wagę.

Napisano

Właśnie pierwszy raz będę użytkował hamulce tarczowe i nie wiem na co patrzeć przy wyborze, nic o nich nie wiem, jak wymieniać kostki czy co tam :D

Czy naprawdę są takie złe ?>

Rozmiar 16 na 167cm za mała ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...