Skocz do zawartości

[rower] merida tfs 700-v 2010 vs kellys cliff 2010

moadip

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tak jak w temacie. wybor pomiedzy tymi dwoma rowerumi. czas mnie goni bo musze sie na cos zdecydowac, prosze o opinie o nich

Napisano

Witam,

Merida ma lepszą tylną przerzutkę oraz prawdopodobnie piasty. W Kellys masz hydrauliczne hamulce szczękowe a w Meridzie tradycyjne V-ki. Co kto woli. Na Meridzie, z racji tarczy o 48 zębach, osiągniesz większą prędkość maskymalną.

Napisano

chciałbym wiedzieć czy te hydrauliczne sa warte tego aby wziasc kellysa, albo odwrotnie czy wziasc meride bo ma lepsze przerzutki i korby?

po drugie wolalbym rower z prostsza pozycja siedziaca....najbardziej odpowiadal mi hercules cheetah ale go juz nie ma.

jeszcze znalazlem cos takiego : http://allegro.pl/ktm-life-sprint-wyprzedaz-sklep-warszawa-i1542939117.html#gallery

nie ukrywam ze najbardziej podoba mi sie KTM i jesli wychodzi sprzetowo nie gorzej od kellysa to bym wolal jego wziasc ale najpierw musze sie upewnic...

Napisano

Hamulce Magury są mocne, dobre i całkiem przyjemnie pracują. Tradycyjne V-ki Avida również są dobre. Dlatego napisałem Ci co kto woli. Merida nie ma lepszej korby, w sensie jakościowym, tylko oferuje twardsze przełożenia.

Skoro chcesz rower z bardziej wyprostowaną pozycją no to siłą rzeczy możliwość modyfikacji pozycji daje Ci Cliff, bo ma regulowany mostek.

KTM nie odbiega osprzętowo od pozostałych. Ma stały mostek, ale o kącie aż 17 stopni.

Napisano

No to, że to bardzo duża wartość, czyli będzie mocno zadarty do góry. Co zresztą widać. Skoro wolisz bardziej wyprostowaną pozycję to taki mostek Ci przypasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...