przemaspl Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam, Wdzięczny byłbym za małą pomoc w dokonaniu wyboru ... wzrost 185cm, waga 105kg ... Ostatnio na rowerze jeździłem z 10 lat temu więc wytrzymałość/jakość poszczególnych klas osprzętu jest mi całkowicie nieznana, zdążyłem trochę poczytać forum i wiem mniej więcej jak sprawa wygląda z przerzutkami, ale korby,piasty etc to dalej czarna magia ... Nie chciałbym więcej kasy wydawać bo rower nie będzie eksploatowany codziennie, a ma służyć typowo rekreacyjnej raczej weekendowej jeździe głównie po mieście - Gdańsk(w ciągu tygodnia po prostu nie mam czasu-taka praca). Ma zachęcić do zmiany trybu życia z siedzącego i pomóc w odzyskaniu formy i zgubieniu kilku kg (a raczej nie zniechęcić moich postanowień)... dodatkowo czasami wykorzystywany będzie w osprzęcie fotelik dla dziecka - dodatkowe 15kg. 1.Często polecany na forum, dobry stosunek jakość/cena - mi osobiście nie za bardzo odpowiada wizualnie, no ale jeśli to będzie zdecydowanie najlepszy wybór to może się przełamie - w końcu mam na nim jeździć a nie na niego patrzeć Unibike Viper 2010 ~1500zł 2.Również często polecany - tu wygląd już mi odpowiada, jednak nie przymierzałem się do ramy (ktoś wie gdzie go mogę znaleźć w 3mieście?) i nie wiem jak bym się czuł na 20 ... Romet RX500 ~1630zł 3.Dobra,markowa rama? Sylwetka bardzo sportowa{mocno pochylony} nie wiem czy nie będzie to mnie drażniło podczas jazdy z dzieciakiem w foteliku Merida 400 2010 - 1650zł 4.Wrażenia z przymiarki tak jak przy Unibiku, wygląd na + Kellys Axis 2010 ~1520 5.Tańszy od konkurencji - czy warto do moich potrzeb dokładać 200-300zł? Hercules Jump 2010~1350zł 6.Wizualnie ok - tylko nie mogę go znaleźć w 3mieście (ktoś pomoże?) i nie wiem jak będę czuł się na tej ramie Mbike Crosser SX 2010 ~1500zł Najbardziej skłaniam się ku Kellys Axis, następnie Hercules Jump, Merida, Viper ... pozostałe 2 wiem, że są również polecane, ale niestety nie miałem możliwości oglądnięcia na żywo i przymierzenia się do ramy. Co do wielkości to jestem zdecydowany na 21 - w Axis,Jump, Viper nie było różnicy, Merida przy tej wielkości wydaje mi się większa - zapewne z racji bardziej sportowej pozycji (chyba, że tak mi ustawili w sklepie:) Czy przy moim sposobie użytkowania (rekreacyjny,weekendowy) odczuję różnicę w osprzęcie ww. rowerów? Na którą ramę/koła decydować się przy mojej wadze(+15kg dziecko)? Na co jeszcze zwrócić uwagę? Który z ww. modeli lub ewentualnie inny jest godny zainteresowania...oprócz Krossów:) bo jakoś wizualnie mi się nie podobają. Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Mbike lub Romet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.