Pysiek Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam! Chciałbym się wam pochwalić moją półroczną pracą. Myślę, że jest to dobry sprzęt jak za małą kasę. Ale do oceniania mojego roweru to Was poproszę. Rowerek składałem od września ubiegłego roku, to 04.04.2011r. Na rower wydałem około 1500zł. Rower był głównie złożony na częściach używanych. W najbliższym czasie zamierzam wymienić piastę przednią, siedzonko, mostek i przerzutkę przednią. Części ważyłem na wadze elektronicznej z dokładnością do 1g. Bar Ends: (Rogi) PRO 56g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) Dartmoor 5g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Kelly's 61g Brake (Front): (Hamulec przedni + klamka, pancerz) Shimano Deore BR-M486 299g Brake (Rear): (Hamulec tylny + klamka, pancerz) Shimano Deore BR-M486 311g Discs (Tarcze) Dartmoor Nano 180g Cassette: (Kaseta) Shimano Deore XT 262g Chain: (łanńuch) Shimano Deore 266g Crankset: (Korby +suport) Shimano Deore XT Hollowtech 870g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano Deore 177g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano Deore XT 261g Fork: (Widelec) RS Reba Dual Air 1595g Frame: (Rama) No Saint Urian 1760g Grips: (Gripy) Author Comfort 19g Handlebar: (Kierownica) Boplight 154g Headset: (Stery) Ritchey 120g Pedals: (Pedały) Shimano Deore 373g Seat: (Siodło) Merida 274g Seatpost: (Sztyca) Ritchey 290g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Merida 30g Shifters: (Manetki) Shimano Deore LX (bez monitorków i z linkami) 326g Skewers: (Zaciski koł) Dertmoor Bolt-On 69g Stem: (Mostek) Merida 158g Tire (Front): (Opona przednia) Kenda Karma 485g Tire (Rear): (Opona tylna) Kenda Karma 485g Top Cap: (Top cap) Brak 0g Tubes: (Dętki) MAXXIS FLY WEIGHT 188g Wheel Front: (Koło przednie) -Hub: (Piasta) Shimano Deore 255g -Rim: (Obręcz) Sun Rims Equalizer 290g -Spokes: (Szprychy + nyple) n/n 221g Wheel Rear: (Koło tylne) -Hub: (Piasta) Chosen 280g -Rim: (Obręcz) Sun Rims Equalizer 290g -Spokes: (Szprychy + nyple) n/n 218g Suma: 10828g Rower tak się prezentuje: Jako iż jestem nowym na forum to liczę na wyrozumiałość. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 6 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Niemożliwe, żebyś kupił takie części za 1500PLN BTW, w LX'ach można zdjąć telewizorki? Obie Karmy ważyłeś oddzielnie, bo raczej mała szansa, że taka sama waga dwóch będzie. No i tak jak napisałeś, siodło moznaby wymienić. A tak poza tym ładnie się prezentuje, jaki to rozmiar ramy jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Rozmiar ramy to 18,5". Obie karmy ważyłem oddzielnie i obie ważyły po 485g. Co do monitorków. Tak, da się zdjąć Odkręcasz dwie śrubeczki od góry i zdejmujesz monitor Na pierwszym zdjęciu widać, zę manetki są bez monitorków I naprawdę złożenie tego roweru wyniosło mnie 1500 +/-50 zł Co prawda, dużo czasu spędziłem na allegro, ale chyba się opłaciło. Zdjecie wkleilem do pierwszego postu. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez 1415chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Przede wszystkim wyszedl Ci calkiem interesujacy rower, biorac pod uwage poniesione naklady finansowe. Jedyne co mozesz na "juz" zmienic to prowadzenie przewodu hamulca przedniego. Powinien isc od wew. strony amora. ... i moze z czasem jak sie dorobisz licznika bezprzewodowego, zniknie ta platanina I jeszcze jedno, dobrze byloby w rozpisce podac dodatkowe informacje dotyczace rozmiarow komponentow, np. sztyca, zacisk itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HTHT Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 W masie obręczy pomyliłeś się jakieś 200g Powinno być ok. 390g/sztuka. Śruby od tarcz są tytanowe? Nie widzę ich w rozpisce. Ładna maszyna Ci wyszła. Zawsze podobał mi się ten rocznik Reby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Czy i gdzie uwzględniłeś wagi: śrub i adapterów zacisków, śrub mocujących tarcze? Jakieś opaski/taśmy na obręczach? Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Gothic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dobra robota! Gdybyś nie napisał, że wydałeś na niego 1500zł to szacowałbym, że kosztował Cię 2-2,5tyś aż się nie chce wierzyć... amor, rama, korba i koła już są warte około 1500zł Szukaj lżejszych pedałów (np: exustar) i pomyśl nad ramą No Saint Angel. A puki co zrób porządek z kabelkiem licznika i skróć przewód do przedniego hamulca bo wydaje się za długi o 10-15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Chcesz bez kasety jeździć? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Chcesz bez kasety jeździć? ;-) Już myślałem że ślepy jestem. Miła maszynka Ci wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Kaseta już jest założona, co prawda na zdjęciu jej nie ma, ale już jest zamontowana Śruby tarcz są przy tarczach, śruby i adapter do hamulców są wliczone w wagi hamulców. Opaski są wliczone w wagi obręczy. I fakt, pomyliłem się z wagami obręczy. Powinno być po 390g a nie 290g Co do tych pancerzy, to na razie nie będę skracał, bo w niedalekim czasie zamierzam zmienić hamulce na coś lżejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi