Skocz do zawartości

[rower] Za około 1000 głównie do asfaltu chociaż mogą zdarzyć się polne drogi

silenthunter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Prosiłbym o pomoc w wyborze roweru. Zaznaczam że moja wiedza odnośnie rowerów a w szczególności osprzętu jest praktycznie zerowa . Ostatnio regularnie na rowerze jeździłem przed studiami czyli jakieś 7-8 lat temu i teraz bardzo chciałbym do tego wrócić.

Limit założyłem 1000 plus 500 zł na dodatki (pompki, zestaw kluczy, oświetlenie, zapięcie, błotniki, kask, jakieś ubranko itp) więc na całość ok 1500 - jeżeli nie jest to sensowna kwota to proszę dać znać to możliwe że uda mi się coś wynegocjować w rodzinnym budżecie

W chwili obecnej jak już wspomniałem nie jeżdżę. Natomiast planowane jest około 20km-30km dziennie jak mi się uda wyjechać z domu. Plus w okresie wakacyjnym jazda do pracy - około 13km w jedną stronę. Trasa: 60% to POLSKIE drogi asfaltowe (czyli poprawki na dziury i rozwalone pobocza), 30% w miarę równe drogi nie asfaltowe al utwardzone przez parki lub wały i 10 typowo polne drogi i laski.

Dodatkowe info

Mężczyzna, 27 lat, 180cm, docelowo około 90kg (w ostatnim czasie zszedłem ze 120 kg na 97 i rowerek ma pomóc iść dalej)

Rower jeżeli to możliwe to jak najlżejszy gdyż będzie go trzeba nosić po schodach. Z racji większej wagi preferowałbym metalowe pedały i w miarę możliwości amortyzowany przód. Rower będzie kupowany przez internet.

Strzelam że to kompletna pomyłka ale na początku zastanawiałem się nad czymś takim:

http://www.electro.pl/produkt-ARKUS_Rower_ARKUS_CLASSIC_1100_M_BIAlO_E2_80_93GRANATOWY-s114009,480.html

lub

Kross Trans Continental 2011 http://www.ceneo.pl/9052643 i tu pytanko jaka jest różnica i czy warto dopłacać te 350zł?

Oczywiście czekam także na inne propozycje. Chciałbym także wiedzieć w jak wysoką ramę powinienem celować 19 czy 21?

Jakby trzeba było coś uszczegółowić to dajcie znać. Jeżeli ktoś nawet nie zna konkretnego modelu to prosiłbym też o informację jaki rower byłby dla mnie najwygodniejszy tzn jaka wysokość ramy itp.

Z góry dzięki

Napisano

Obydwa takie nie za bardzo, ale jak już coś z tych to ten droższy.

Też bym prosił o podopwiedź czemu nie za bardzo? I ewentualnie co byś polecił co by było wg Ciebie ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...