Kubaa Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam! Posiadam skladany rower, lecz nie caly. Miedzy innymi mam rame Octane One Void 2.0 oraz amortyzator sr suntour epicon (pod kola 26).Mam zamiar wymienic kola, lecz mam dylemat i nie wiem czy kupic 24' czy 26'. Nie jezdze w dircie tylko w steecie. Na kolach 24' nie wiem czy bedzie dobra geo, gdyz mam rame i amor pod kola 26'. Czekam na wasze propozycje. Pozdrawiam !
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2011 Jeżeli wymienisz oba koła geo sie nie zmieni tylko suport troche obniży co moze być przyczyna zachaczania pedałem od czasu do czasu.
Kubaa Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Napisano 6 Kwietnia 2011 A, z taka rama i amorem, do streetu na jakie kola byscie wymienili ? 24czy 26 ?
Mod Team Franio Napisano 6 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2011 Oczywiście koła 26 calowe.
zeflo Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja jeśli zmieniałbym to już na 24" . Dla mnie rower jest jakiś taki zwinniejszy,szybciej przyspiesza. Ale ile użytkowników się wypowie,tylke bedzie opinii. Najlepiej samemu spróbować.
Bombell Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 W przypadku samej zmiany kół super efektu nie będzie bo cs (długość tylnego trójkąta będzie ta sama, jedynie mufa i środek ciężkości będzie niżej. Rozstaw i długośc ta sama, więc jeśli miałoby mieć to wszystko ręce i nogi to za zmianą kół na 24" powinna iść zmiana ramy pod takowe lub pogłębienie haków ile się da w obecnej ramie.
Kubaa Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Napisano 7 Kwietnia 2011 Niestety nie stac mnie na zmiane ramy. Szukam wlasnie jakiegos dobrego rozwiazania. A co myslicie street na 26" ?
zeflo Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Na 26" , 24" , 20" pojeździsz w streecie ,musisz po prostu katować,katować i jeszcze raz katować Nie myśl że zmienisz koła na mniejsze i 360-ki będą się kręcić same.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.