Skocz do zawartości

[do 1000zł] Rower górski uniwersalny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam 1000 zł na rower :) Poszukuję roweru do jazdy głównie po ścieżkach rowerowych, leśnych, czasem też w mieście. 185cm wzrostu, 85kg wagi, co do rowerów, z przeczytanych wątków widzę dla siebie:

Schwinn - link

Kross - link

Ważne żeby:

-miał sztywną ramę

-miał koła 26 cali

-miał amortyzator z przodu

-był dobrej jakości i nie psuł się, bo nie znam się na konserwacji

-nie był zbyt ciężki.

Podoba mi się również Kross Level A2, lecz nie stać mnie na niego, chyba dlatego że podnieśli ceny z okazji sezonu :) Pomiędzy w/w rowerami widzę zasadniczą różnicę w postaci hamulców (tarcze / v-brake), doradzano mi już, że ze tą cenę nie kupię dobrych tarczówek. Proszę o wypowiedzi :)

Napisano

No prawda, jak nie chcesz dołożyć tych 200zl na jakieś inny, ale pewnie i tak sie nie znajdzie teraz, więc bierz schwinn'a ;)

Napisano

No to muszę was rozczarować. Ten Level A4 jest poskładany na ramie A4 tyle, że ma (dużo) gorszy osprzęt.

Jest gorszy od levela a2.

Napisano

Okej, zdecydowałem się na Schwinna. Jeszcze tylko jedna ważna rzecz. Czy przy wzroście 185cm rozmiar ramy 19" jest w porządku? nie mam roweru w domu, nie mam jak zmierzyć. Czy mógłbym iść do sklepu rowerowego, znaleźć rower 19" i na nim przymierzyć? czy każdy rower jest inny? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...