Mod Team Puklus Napisano 5 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam Wczoraj przy małym odpoczynku na trasie rzuciła mi sie w oko rysa a co sie okazało pęknięcie na podiosłowce ... Z ogledzin stwierdzam ze jest to dosć stare (nie wiem jak stare) pęknięcie. Biorąc pod uwage długość sztycy jaką posiadam prawie nie możliwe jest zeby mi to pękło (rama używana). Tak długą mam sztyce http://img840.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img840/5176/dsc00702n.jpg 400mm A tak wygląda owy sprawca zamieszania http://img203.imageshack.us/i/dsc00701su.jpg/ Dodam ze nic nie trzeszczy nie pierdzi ani nie skrzypi, piękna cisza podczas jazdy. Moja stara Merida (HT) też mi pękła ale ona to trzeszczała. I tak sie zastanawiam czy sie tym martwić czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jak nie ma efektów dźwiękowych to może tylko pęknięcie lakieru tym bardziej że sztycę masz długą. Na zdjęciu nie wygląda to tragicznie. Sprawdź czy ta rysa pracuje pod obciążeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Czy się będziesz martwił czy nie i tak pęknie do końca i odpadnie (nie jest to pęknięcie lakieru) Długość sztycy nie ma tu nic do rzeczy, jeśli podsiodłówka niżej jest szersza niż sztyca (tak bywa w niższej jakości ramach) całość trzyma się tylko na górze i pracuje powyżej rury górnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Czyli trzeba spawać, no nic jedną sie zaspawało to i druga można. A myślałem ze to dość mocna rama jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bike Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Mozna wiedziec, ile wazysz? BO sie zastanwiam, czy to cos z rowerami nie tak, czy po prostu sporo wazysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Eeee no ja lekki jestem 60kg. Ale jak mowie rame kupiłem uzywaną, widać ze swoje przeszła a pękniecie wygląda na stare a jak przyszła nie zwracałem uwagi czy ma pękniecie. Zaznaczę sobie obecny stan pęknięcia. I zobacze jak sie sprawa bedzie toczyć. Dodam ze SAG z tyłu ma rzędu ok 27% wiec tył jest dosć miękki choć uważam ze jeszcze za twardy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.