quantamatar Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Gdy mocniej pocisnę na pedały podczas jazdy na dwóch najmniejszych trybach kasety to czuję przeskakiwanie. I nie za bardzo wiem czy to łańcuch się ślizga po zębach (może jest zbyt luźny i za długi) czy to po prostu układ planetarny w piaście przeskakuje. Nie za bardzo uśmiecha mi się zsyłać rower do producenta ale chyba będę musiał się z nim pożegnać chyba, że wy macie jakieś pomysły co może być nie tak. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Tryby kasety czyli z tyłu, a potem piszesz że masz przekładnię planetarną :? wtf ? A czy masz za długi łańcuch to nikt tu nie jest czarodziejem i Ci tego nie powie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quantamatar Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 To cię zaskoczę z tyłu mam kasetę ze zwykłą przerzutką i piastę planetarną w tylnim kole. Dokładnie tak samo jak w tym rowerze http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul/2072/3/. Poza tym napisałem w nazwie tematu jaki to system więc nie wiem skąd u Ciebie takie zdziwienie. Można było w google nazwę wpisać zanim się zacznie WTF-akować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radkowicz Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam, ostatnio wyremontowałem 23- letniego Herkulesa z podobnym rozwiązaniem (6-cio rzędowa kaseta + 2-u biegowa przekładnia w piaście) i miałem podobny problem. Po dokładniejszej analizie zauważyłem że rolki łańcucha nie naprowadzają się między zęby podczas zbyt durzego obciążenia. Co ciekawe stary łańcych (wydłużony o ok. 3 ogniwa) nie miał takich problemów. Wszelkie kombinacje z długością i testy z innymi porzyczonymi łańcuchami nie odniosły skutku. Odpowiedzi udzielił natomiast katalog łańcuchów firmy Connex ,która oferuje odpowiednie łańcuchy (Connex 700 lub 100) w cenie 32 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.