Marekzt Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam, niestety miałem spotkanie z dziura w jezdni co spowodowało wygięcie felgi i przebiciem opony ( typu "snake bite" ). Zdjecia defektu obreczy zamieszczam na zdjeciach w zalaczniku . Pytanie brzmi : czy da się ja wyprostowac? Jak tak to w jaki sposob? Moj pomysl byl aby delikatnie przez szmatke na drewienku wyprostowac ja mlotkiem ale nie jestem pewien czy to dobry pomysl . Wole zaciagnac rady od bardziej doswiadczonych. Z gory dziekuje za odpowiedz, jest to moj pierwszy post na tym forum wiec prosze o wyrozumialos
Paweel Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Jeżeli coś miałbym z tym robić to mniej więcej tak jak napisałeś, ale może da się na takiej jeździć i nie ruszać nie wygląda to szczególnie źle w sumie. Poczekaj jeszcze co inni powiedzą.
Marekzt Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Napisano 5 Kwietnia 2011 No to tez jest opcja aby poprostu to zostawic tak jak jest ale boje sie ,ze poglepi sie wgiecie. Zapomnialem dodac ,ze to jest aluminiowa rama . Mam jeszcze drugi pomysl aby przez szmate kambinerkami sprobowac ja wyprostowac . Co o tym myslicie?
Mod Team sznib Napisano 5 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2011 Typowy wgniot, można jeździć nawet z większymi. Nie będzie się to powiększać, natomiast nie warto próbować tego prostować bo można co najwyżej bardziej zepsuć, wgnioty są niestety "nienaprawialne".
Marekzt Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Napisano 5 Kwietnia 2011 OK , detke udalo mi sie zalatac wiec zakladam ja i na razie bede jezdzil z wgniotem . Dzieki za porade
Mod Team Puklus Napisano 5 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2011 Alu przy prostowaniu lubi sobię pęknąć wiec jak pisali inni lepiej nie ruszać Sam mam wieksze na obreczy i żyje Na przyszłość więcej barów w koło dmuchaj
Niedzwiedz1 Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Jakie masz hamulce? Takie wygięcie może mocno upośledzić pracę V-brake'ów.
Marekzt Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Napisano 5 Kwietnia 2011 Posiadam v brake-ki , niestety kolo sie rozcetrowalo i musialem poluzowac tylnie hamulce. W najblizszym czasie zaniose rower do serwisu aby je wycentrowac
d0cent Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja takie wgnioty prostowałem imadłem ręcznym z gumowymi okładkami. Dawało spokojnie rady. Chybaby mnie szlag trafił gdybym miał jeździć z czymś takim na Vkach. Lepiej już obręcz wymienić i koło przepleść. Taka tania, aluminiowa obręcz to 20pln.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.