iza121 Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 hejka jak "rozbrobić" coś takiego http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201005/1273998632_by_berli_500.jpg, cel to wymiana, nie widzi mi się wizyta u "mechanika" wolałabym to sama zrobić tylko dobrze by było gdybym nic nie uszkodziła pomożecie, może jakieś stronki są (ja nie znalazłam) albo potraficie to opisać
1415chris Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Hej iza121 mozesz byc bardziej precyzyjna... Co masz zamiar zrobic, zalozyc/zdjac takowe zmieniarki, czy je rozebrac, tak po prostu z kobiecej ciekawosci.... Poza tym zapoznaj sie z regulaminem forum pkt 2b. Tym razem bez ostrzezen.
Jogurcik Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Mam takie same, ale niewiem dokładnie o co Ci chodzi, więc odpowiem szczątkowo Jeśli chcesz je zdjąć z kierownicy, na dole (mniej więcej dokładnie pod ,,wyświetlaczem'' ) jest śrubka na klucz ampulowy 3 lub 4. Kręcisz w lewo i ściągasz;) Jeśli chcesz rozkręcić manetkę ( wymiana linki, smarowanie itp.) musisz znaleźć w obudowie otwory na śrubki do śrubokręta krzyżakowego i znowu kręcić Napisz dokładniej czego chcesz dokonać, i z czym masz problem
SifoDyas Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 cel to wymiana Tak jakby ktoś jeszcze nie miał pewności.
Mod Team Puklus Napisano 5 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2011 Sama wymiana jest banalna ale najpierw trzeba sie pozbyć gripów a jak kierownica gładka a grip gumowy to niezłe wyzwanie przednami, o czym poprzednicy raczej nie pomysleli. Wiec zaczynamy od gripów ( te chwyty za ktore sie trzyma kierownice) można je rozciąć i w kosz jak sie nie podobają a mozna je lekko podważyć wsunąć strzykawkę z igłą i wcisnąć troszkę wody. czynność powtórzyć tak ze 3 razy w odstępach kątowych co 120* i po chwili powino zejść. Poziej jak już wspomniane było odkręcić śrubę klinującą manetkę i sama zejdzie. Nowe zakładamy analogicznie tylko w kolejności odwrotnej. i bez strzykawki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.