Gość WO Napisano 25 Listopada 2005 Napisano 25 Listopada 2005 Witam Czy dostepne sa takie stery o srednicy wew 1i1/8" a zew 30,2mm?? Mozecie cos polecic?? z gory dzieki za pomoc
wookie Napisano 25 Listopada 2005 Napisano 25 Listopada 2005 Nie rozumiem to zwykel stery ahead nie pasuja ? Bo cos mi sie widzie ze do ramki z 1" glowka chcesz wepchnac ahead Daj spokoj nie wejdzie bo zostanie raptem 0,4mm na grubosc scianki lol . 1 i 1/8 cala to 28,6 ( czy 28,8 mam nie dokladna suwmiare :> ) wiec sam widziesz ze nie da rady
Gość WO Napisano 26 Listopada 2005 Napisano 26 Listopada 2005 to nie ma rady i w zaden sposob tego nie idzie zlozyc tak by dzialalo??
wookie Napisano 26 Listopada 2005 Napisano 26 Listopada 2005 Nie , w glowce 1" za nic nie wlozysz 1 i 1i8 widelca Trzeba bylo od razu pisac o co chodzi bo dopiero po chwili mi przyszlo do glowy co kombinujesz ;] Niestety zmiana na ramy i zdecydowanie to polecam bo 1" to juz bardzo stara rzecz ;]
Gość harryON Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 Nie rozumiem to zwykel stery ahead nie pasuja ? Bo cos mi sie widzie ze do ramki z 1" glowka chcesz wepchnac ahead Daj spokoj nie wejdzie bo zostanie raptem 0,4mm na grubosc scianki lol . 1 i 1/8 cala to 28,6 ( czy 28,8 mam nie dokladna suwmiare :> ) wiec sam widziesz ze nie da rady chyba nie o to chodziło w pytaniu:-) trochę odgrzebuje ale mam chyba podobny problem. w mojej ramie, zwykłe stery na 1 1/8'' są za małe. Rura sterowa jest grubsza od 1 1/8''. Właśnie szukam sterów które miały by średnicę na rurę sterową 1 1/8'' w ymiar zewnętrzny większy niż standard. Stery 1 1/8'' w mojej ramie po prostu latają tak jak 1'' w ramie pod stery na 1 1/8''. wiem że to brzmi nierealnie ale dokładnie tak jest. Gdyby ktoś się spotkał z takimi dziwnymi wymiarami to proszę o info pozdrawiam harryON
Gość Gość Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 chyba nie o to chodziło w pytaniu:-) trochę odgrzebuje ale mam chyba podobny problem. w mojej ramie, zwykłe stery na 1 1/8'' są za małe. Rura sterowa jest grubsza od 1 1/8''. Właśnie szukam sterów które miały by średnicę na rurę sterową 1 1/8'' w ymiar zewnętrzny większy niż standard. Stery 1 1/8'' w mojej ramie po prostu latają tak jak 1'' w ramie pod stery na 1 1/8''. właśnie pomierzyłem dokładnie, i tak: - rura sterowa w widelcu ma ~31,8 mm - rura w ramie w którą nabijamy stery 36,5 mm /średnica wewnętrzna/ prawda, że dziwne?
pmol Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 Czy nie chodzi przypadkiem o stery na 1 1/4 cala
Gość Gość Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 Czy nie chodzi przypadkiem o stery na 1 1/4 cala jeżeli takowe są to pewnie tak:-) nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat. Czy widelce istery do takiego rozmiaru są gdzieś dostępne? Albo stery do widelca 1 1/8 ole o średnicy zew. takiej żeby nabić na moją ramę pozdrawiam harryON
pmol Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 właśnie pomierzyłem dokładnie, i tak: - rura sterowa w widelcu ma ~31,8 mm - rura w ramie w którą nabijamy stery 36,5 mm /średnica wewnętrzna/ prawda, że dziwne? jeżeli takowe są to pewnie tak:-) nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat. Czy widelce istery do takiego rozmiaru są gdzieś dostępne? Albo stery do widelca 1 1/8 ole o średnicy zew. takiej żeby nabić na moją ramę pozdrawiam harryON Z tych wymiarów co podałeś to widelec też masz na 1-1/4". Owszem istnieją stery 1-1/4", tylko że są żadko stosowane, i trudniej je dostać
Gość Gość Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 Z tych wymiarów co podałeś to widelec też masz na 1-1/4". Owszem istnieją stery 1-1/4", tylko że są żadko stosowane, i trudniej je dostać nie wiecie gdzie szukać takiego diabelstwa?;-)
Gość kamoreks Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 Mieszkając w Łodzi pojechałbym do sklepu rowerowego, w którym zawsze kupuje i tam na 100% bym dostał bądź się dowiedział. Ty też pojedź do jakiegoś sklepu...
Gość Gość Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 Mieszkając w Łodzi pojechałbym do sklepu rowerowego, w którym zawsze kupuje i tam na 100% bym dostał bądź się dowiedział. Ty też pojedź do jakiegoś sklepu... co prawda byłem tylko w pięciu sklepach ale niektórzy nigdy nie słyszeli otakich sterach. A ci co słyszeli mówią, żeby dorobić tulejki i nabić stery 1 1/8 cala.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.