Kajman Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Jak to właściwie jest z kompatybilnością tarcz. Obecnie mam Hayesy 9xc i potrzebuję do nich nowych tarcz (160 mm) do przykręcenia do drugiego kompletu kół. Czy koniecznie muszą to być tarcze Hayesa czy mogą też innych producentów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Ja mam obecnie zacisk rst , a tarczę magury oraz zacisk shimano 475 i tarczę win zip. Oba komplety na 160mm dyski i oba podpasowały bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajman Napisano 25 Listopada 2005 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 A na co, poza średnicą tarczy (no i oczywiście mocowaniem) trzeba zwrócić uwagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Ja patrzyłem na szerokość powieszchni roboczej , coby klocki całe się stykały z tarczą , a nie tylko ich część.Na przykład tarcza alhonga (taniocha , ale w miarę solidna) miała zbyt wąską płaszczyznę roboczą i klocki rst-ka stykały się z nią tylko na 3/4 swojej powieszchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Najlepiej Hayes`a albo identyczne gruboscia. Hayes ma tarcze grubosci 1.8mm a pozostali producenci 2mm. Wiec inna tercza moze ocierac sie o zacisk :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Najlepiej Hayes`a albo identyczne gruboscia. Hayes ma tarcze grubosci 1.8mm a pozostali producenci 2mm. Wiec inna tercza moze ocierac sie o zacisk :roll: bez przesady, w zaciskach masz regulacje odleglosci okladzin od tarczy, a roznica grubosci 0,2 mm to jest nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 No faktycznie jakos nie zastanawialem sie nad tym ze przeciez 0.2 mm to w sumie nic i wiekszego problemu nie stwarza heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Ale mnie nie chodziło o grubość tarczy (1,8 - 2,0mm.) , tylko o szerokość tej części po której trą klocki :wink: .A tu już jest większa rozbieżność u producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Ale mnie nie chodziło o grubość tarczy (1,8 - 2,0mm.) , tylko o szerokość tej części po której trą klocki :wink: .A tu już jest większa rozbieżność u producentów. no wiadomo, ze optymalnie jest jak okladzina przylega do tarczy cala powierzchnia, ale generalnie liczy sie srednica tarczy oraz sposob mocowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.