Marcin06 Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam. Zamierzam kupić rower street/dirt. Znalazłem coś takiego: Rama: PRODIGY 9.81 Amortyzator: SR DURO 120mm suport: Dartmoor Hard-Barr - PANCERNY Korba: DARTMOOR VERTICAL Mostek: DARTMOOR FUNKY Stery: PIGI Pedały: BOP Napęd: Single Kierownica: Kalloy Siodełko: Dartmoor Hardy Koło tył: Piasta: DARTMOOR X-FORCE (złota, dla niewidomych) Obręcz: Dartmoor Blizzard Hamulec: Juicy Five hydraulik (igła) Opona: Kenda K-RAD ( przydałoby się wymienić ) Rower został złożony przez właściciela 1,5 roku temu. Stan roweru dobry. Widoczne ślady użytkowania. Cena roweru 550 zł. I oto moje pytanie czy warto zakupić taki rower?
koziat Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 opłaca się jeżeli to rzeczywiście jest w dobrym stanie. lepiej upewnij się co do ceny bo za tyle co podałeś to może on chce ci sprzedać hamulec
Bombell Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 No śmierdzi z daleka jakimś wałkiem. Albo poprostu sprzedający jakiś laik, niepełne nazwy części. Wiele trzeba się domyślać ale jeśli faktycznie legal w dobrym stanie to warto.
Marcin06 Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Napisano 6 Kwietnia 2011 Po kontakcie ze sprzedającym okazuje się że cena roweru wynosi 1k. Stan roweru jednak nie zadowala mnie dlatego rezygnuje z zakupu tego roweru. I mam pytanie czy opłaca się inwestować w coś takiego: http://allegro.pl/ns-holy-08-street-24-i1536155323.html ? Czy duża jest różnica w jeździe pomiędzy 24 a 26 ?
koziat Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Różnica jest duża. jeżeli masz mniejsze koła tym rower jest zwinniejszy czyli 24 są dużo lepsze w street\dirt .Co do holly to bardzo fajny rower jeżeli jednak chcesz jeździć typowy street\dirt czy nie lepiej było by Ci kupić bmx'a??
zeflo Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja jeździłem przez jakiś czas na MTB a potem przesiadka ma BMX . Myślałem że wszystko będzie łatwiejsze itd... Ale nie dla mnie,i znów powróciłem do MTB (kółka 24"). MTB czy BMX to już kwestia bardziej indywidualna.
Marcin06 Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Napisano 8 Kwietnia 2011 Ponownie chciałbym wrócic do tego roweru: Rama: PRODIGY 9.81 Amortyzator: SR DURO 120mm suport: Dartmoor Hard-Barr - PANCERNY Korba: DARTMOOR VERTICAL Mostek: DARTMOOR FUNKY Stery: PIGI Pedały: BOP Napęd: Single Kierownica: Kalloy Siodełko: Dartmoor Hardy Koło tył: Piasta: DARTMOOR X-FORCE (złota, dla niewidomych) Obręcz: Dartmoor Blizzard Hamulec: Juicy Five hydraulik (igła) Opona: Kenda K-RAD ( przydałoby się wymienić ) Tutaj sa fotki rowerku : http://img854.imageshack.us/g/p1070596e.jpg/ Rower nie był "katowany". Cena roweru to 900 zł. Warto ? Nadaje sie na poczatek ? Czy lepiej poszukac czegos na 24 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.