mmark56 Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam, w czasie jazdy z okolic tylnego koła słychac dziwne odgłosy : tyk-tyk, tyk-tyk. Odgłosy słychać tylko w czasie jazdy bez pedałowania. Odgłosy pojawiaja się po kilku-kilkunastu minutach jazdy. W kole w piaście załozyłem sam łozyska maszynowe. Zastanawiam się, czy ten odgłos ma związek z naciągiem szprych czy też z piasta lub wolnobiegiem. Prosze bardziej doswiadczonych ode mnie cyklistów o pomoc. Pozdrawiam
wikrap1 Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Jak podczas pedałowania przestaje, to nasuwa się wniosek, że w bębenku
mmark56 Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Napisano 4 Kwietnia 2011 Jak podczas pedałowania przestaje, to nasuwa się wniosek, że w bębenku Myślałem, że w wolnobiegu nie ma bębenka
wikrap1 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 No to w mechaniźmie zapadkowym wolnobiegu zintegrowanego z zębatką jak masz spinkę na łańcuchu, to go zdejmij, algo zrzuć za najmniejszą zębatkę tak, żeby wolnobieg się obracał razem z kołem i jak nie będzie cykać, to znaczy, że w wolnobiegu coś pstryka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.