IceMan007 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Cześć. Mam pytanie jaki powinien byc wkład suportu do korby alivio fc-m410? Jak cos to rame mam Kross level A2. Czytałem gdzieś ze 113mm ale nie jestem tego pewny, teraz mam założony 122mm i nie da się największej zębatki z przodu dac. Jak dam na 3 to jest na drugiej.
borscik2 Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Bo ja właśnie mam A2 z 2010 zrobiłem na supporcie 3,5 tys i lekko mi się łożyska wybiły, ale rozkręciłem go nasmarowałem i póki co jeździ bez luzów. Będę się zastanawiał nad kupnem nowego!! O ile się nie mylę to mufe masz na pewno 68mm. Jeśli masz stary suport to możesz zmierzyć jego całą długość i wtedy kupić tej samej długości chyba że zmieniałeś korbę to inna bajka! Spoko a z którego roku masz rower? I czy to korba seryjna? Bo możesz pójść do sklepu(tylko lepszego) i się zapytać jaki wkład najlepiej użyć. A może to tylko kwestia wyregulowania przerzutek. Zrobiłeś to?
Sandacz Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Formalnie wg. papierów powinno być 113mm. Dwa, trzy mm. nie powinno stanowić problemu (u mnie np. dobrze działała na osi 110mm), ale na 122mm może być już problem z uzyskaniem tak dużego wychylenia przerzutki (pomijam skaszanioną linię łańcucha).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.