lempolek Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów!!! Mój zeszło roczny sezon rowerowy skończył się tragicznie miałem wypadek facet jadąc z dużą prędkością zdjął mnie ze skrzyżowanie, gdzie ja byłem prawie już na swoim pasie wymusił na mnie pierwszeństwo, uderzył w mój w tylni trójkąt... Mam problem co do ramy, pisałem do meridy o nowa ramę, ale cena 2500 zł zszokowała mnie, geometria meridy bardzo mi przypasowała, mocowanie linek i wszystkiego te czworokątne rury posiadam meride matts tfs 800-d 18" brązową z białym epiconem... Mam prośbę przy doborze ramy chce, aby była tak samo wygodna i fajna i koła obręcze wraz z tarczami pogięły się jakie wybrać obręcze, szprychy, tarcze do hamulców m575 bo piasty mam deore m-565.... budżet to 1400 zl może być mniej zastanawiałem się nad fullem haibaikiem za 1000 plus tani damper foxa widziałem za 200 zl używany ale wtedy na koła bym nie miał... znalazłem ładną rame cube ltd race za 700 zl niebieska ale niektórzy mówią że jest niewygodna nie znam się na ramach i obręczach dlatego liczę na was drodzy forumowicze
pszemo Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam. Pierwsza możliwość to szukanie okazji np. na allegro. Czekasz, aż pojawi się taka rama jak twoja w przystępnej cenie. Tyle że można się naczekać Druga możliwość to szukanie ram w podobnej geometrii do tej, na której jeździłeś. Oczywiście dobrze jest też brać pod uwagę inne czynniki, jak np. producent czy waga. Znajdź opis geometrii ramy swojego roweru, następnie porównuj do niej parametry geometrii ram, które powiedzmy wpadły Ci w oko. Jak już coś znajdziesz mały rekonesans po sieci, co to za wynalazek, jak się spisuje, etc. Zwracaj uwagę na długość górnej rury, kąty główki czy rury podsiodłowej, bazę kół, długość główki ramy, etc. To nie jest takie trudne. Pozdrawiam
lempolek Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 czy opłaca się za te pieniądze, bo zdania są podzielone co do tej ramy http://allegro.pl/rama-magnum-evo-xxx-20-carbon-i1542934242.html
premier2 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 W kwestii formalnej, cytat z regulaminu: 1. Zanim założysz temata ) Skorzystaj z wyszukiwarki - być może analogiczny temat już jest już na forum. Jeśli jest, ale Twoim zdaniem nie wyczerpuje w pełni zagadnienia - dopisz się do niego zamiast zakładać nowy. rama XC do ścigania Zamykam...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.