Skocz do zawartości

[600zł] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Waga:65kg,Wzrost:173cm Interesuje mnie ten rower:http://allegro.pl/rower-mtb-kands-energy-500-26-shimano-ham-tarczowy-i1533142865.html

co sądzicie o tym rowerze?Jeśli znacie jakiś lepszy rower w cenie do 600zł proszę o propozycje jedyny warunek to to żeby był podobny do tego tzn. kształt ramy.

Z góry dziękuje.

Napisano

Ten rower to nic innego jak marketowa wariacja chińskiego projektanta "mocna stalowa rama" :)

Za nie wiele więcej (ok 900-1000) można mieć chociaż Krossa A2, który chociaż podzespoły ma markowe i aluminiową ramę.

Koledzy bardziej siedzą na bieżąco w ofertach, pewnie niebawem posypia się jakieś linki

Napisano

Używany mnie nie interesuje,wiem że za tą cenę szału nie będzie, pisząc "lepszy rower" miałem na myśli lepszy od tego który podałem w linku.

Tak w ogóle taki rower za 600zł szybko/często się psuje? ,jakie ważne różnice są między rowerem za 600zł a tym za 1000zł ?

Napisano

Używany mnie nie interesuje,wiem że za tą cenę szału nie będzie, pisząc "lepszy rower" miałem na myśli lepszy od tego który podałem w linku.

Tak w ogóle taki rower za 600zł szybko/często się psuje? ,jakie ważne różnice są między rowerem za 600zł a tym za 1000zł ?

1. Części są markowe, a nie no name.

2. Rama jest aluminiowa a nie stalowa

3. Części są aluminiowe, a nie plastikowe

W tanim rowerze, czasem może nie być możliwość serwisowania, gdyż konieczna będzie wymiana całego elementu. Swego czasu kupiliśmy mojej żonie tani rowerek z marketu, za około 350pln (bez amora, tarcz)

Po pierwszym wyjeździe do pracy, oba koła trza było centrować :D kółeczka w tylnej przerzutce były na nitach, a plastikowy V-brake złamał się po kilku miesiącach podczas hamowania.

Tani rower z czasem może generować wiele kosztów, za które można mieć wiele lepszy sprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...