Piotras100 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Waga:65kg,Wzrost:173cm Interesuje mnie ten rower:http://allegro.pl/rower-mtb-kands-energy-500-26-shimano-ham-tarczowy-i1533142865.html co sądzicie o tym rowerze?Jeśli znacie jakiś lepszy rower w cenie do 600zł proszę o propozycje jedyny warunek to to żeby był podobny do tego tzn. kształt ramy. Z góry dziękuje.
OKO Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Ten rower to nic innego jak marketowa wariacja chińskiego projektanta "mocna stalowa rama" Za nie wiele więcej (ok 900-1000) można mieć chociaż Krossa A2, który chociaż podzespoły ma markowe i aluminiową ramę. Koledzy bardziej siedzą na bieżąco w ofertach, pewnie niebawem posypia się jakieś linki
soviec Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Wchodzi w grę używany ? bo za tą cenę nie kupisz zbytnio dobrego MTB, może używanego to tak.
Corratec Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Tak jak wyżej, nic dobrego za 1000 nie kupisz.
Piotras100 Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 Używany mnie nie interesuje,wiem że za tą cenę szału nie będzie, pisząc "lepszy rower" miałem na myśli lepszy od tego który podałem w linku. Tak w ogóle taki rower za 600zł szybko/często się psuje? ,jakie ważne różnice są między rowerem za 600zł a tym za 1000zł ?
OKO Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Używany mnie nie interesuje,wiem że za tą cenę szału nie będzie, pisząc "lepszy rower" miałem na myśli lepszy od tego który podałem w linku. Tak w ogóle taki rower za 600zł szybko/często się psuje? ,jakie ważne różnice są między rowerem za 600zł a tym za 1000zł ? 1. Części są markowe, a nie no name. 2. Rama jest aluminiowa a nie stalowa 3. Części są aluminiowe, a nie plastikowe W tanim rowerze, czasem może nie być możliwość serwisowania, gdyż konieczna będzie wymiana całego elementu. Swego czasu kupiliśmy mojej żonie tani rowerek z marketu, za około 350pln (bez amora, tarcz) Po pierwszym wyjeździe do pracy, oba koła trza było centrować kółeczka w tylnej przerzutce były na nitach, a plastikowy V-brake złamał się po kilku miesiącach podczas hamowania. Tani rower z czasem może generować wiele kosztów, za które można mieć wiele lepszy sprzęt.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.