Gharalion Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam. Jakimś cudem poluzowała się w moim rowerze śrubka mocująca przerzutkę przy wolnobiegu. Odpadł cały mechanizm, więc przykręciłem z powrotem. I tu zaczęły się schody... Przerzutka, jak była na największej zębatce, tak na niej została. Zmienianie przy manetce nic nie daje, linka tylko się poluzowywuje, nie ruszając mechanizmu... Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć, tak bardzo prosto (nie jestem dosyć obeznany w nazewnictwie) jak to naprawić i wyregulować? Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gharalion Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Robiłem wszystko, jak autor poradnika napisał, ale dalej nie działa. Znaczy jakoś udało mi się uruchomić przerzutki tak, że mogę wrzucić na najmniejszą lub średnią zębatkę. Tylko szkopuł w tym, że drugi wchodzi bardzo długo, a trzeci w ogóle nie wskakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Prowadnica MUSI być równoległa do tarcz korby i nad największą zębatką ma być ok 2-3 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Na najmniejszej koronce linka powinna być naprężona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gharalion Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Teraz już nic nie działa... Wróciłem, do etapu, gdzie na najmniejszej, przedniej obręczy nic nie trze, ale na średią zębatkę wchodzi przy manetce ustawionej na trzecią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 4 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Naciągnij mocniej linkę, później wyreguluj baryłkami i tyle :f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 jak dalej nie działa to daj foto z boku i od tyłu by było widać ułożenie względem zębatek korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.