Skocz do zawartości

katowice wspólna jazda

kocio2009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ursusek chetnie bym pojezdzil w towarzystwie , a i do klubu rowerowego tez bym sie zapisal :rolleyes:

pisz date godzine i jedziemy :)

Ursusek a tak z innej beczki zapytam , co powiesz na tworzenie sciezek z kamienia , ktora to sytuacja ma miejsce teraz w lasach panewnickich?

wg mnie to jakies nieporozumienie , raz ze mozna sie niezlej kontuzji nabawic przy wywrotce , dwa ze kamienie chwytane oponami niszcza rower a trzy ze jezdzi sie po tym jak po

"waszbrechcie" , osobiscie wole normalne sciezki lesne

pozdrawiam

Nie ma sprawy,na pewno się umówimy na wpólną przejażdzkę po okolicy.Ten weekend mam pracujący,ale możemy się w tygodniu umówić i wyskoczyć gdzieś do lasu "poszaleć".Co do ważbrechtu to wolę leśne dukty bez udziwnień,ale skoro jakiś debil tak zdecydował aby wysypać tam moim zdaniem zbędne kamienie to trudno,trzeba z tym jakoś żyć :)Po co taki drogi rower sobie kupiłeś ?,kamyczki obijają się o ramę,lakierek zdrapują :).Rower ma tobie służyć,nie odwrotnie :),jak się trochę porysuje to nic mu nie będzie,ważne aby technicznie był sprawny.W zeszłym roku byłem z kumplem w Chudowie,jechaliśmy następnego dnia po okropnej ulewie.Utopiliśmy się w błocie powyżej osiek,to dopiero była masakra :).Kumpel swojego Gianta całego zamoczył w stawie,do tej pory jeżdzi i nic się z rowerem nie dzieje :)

P.S.Niezły peletonik się szykuje :)

Napisano

Panowie tylko wiecie:P bo ja jestem jeszcze młody i wiecie no:D nie mam zbyt formy:P średnia na 50km bez wiatru 25km/h, a ostatnio w weekend wietrzny było 20:P więc wiecie nie zabijcie mnie:D Chętnie wybrałbym się do Wisły od nas bo już to planuje od dłuższego czasu ale nie znam drogi:(

Napisano

Panowie tylko wiecie:P bo ja jestem jeszcze młody i wiecie no:D nie mam zbyt formy:P średnia na 50km bez wiatru 25km/h, a ostatnio w weekend wietrzny było 20:P więc wiecie nie zabijcie mnie:D Chętnie wybrałbym się do Wisły od nas bo już to planuje od dłuższego czasu ale nie znam drogi:(

Młody zawsze możesz skorzystać z przechodzącego GPS-a,mam na myśli stare babki i dziadkowie :).

Ludziska napiszcie w jaki dzień wam pasuje wypadzik do Pszczyny ?.Pisze do Pszczyny ponieważ gdy wspomniałem o Wiśle to zbytniego entuzjazmu nie zauważyłem :).Może ustalmy jakąś konkretną datę ?.

Napisano

Aj...:P Ja właśnie wróciłem z parku. Dzisiaj założyłem nową korbę do roweru zmiana z x-flow na SLX'a to jak z malucha na maybacha:D 30km zrobione w 1:13. Z tego dość trochę podjazdów. czyli pobiłem rekord o 4min:P

Moglibyśmy w sumie wydaje mi się, że zrobić jakiś grafik i rozkręcić to trochę

Pszczyna, Wisła, jura, Beskid można wiele ciekawych miejsc zwiedzić na rowerze :)

Wydaje mi się, że moglibyśmy stworzyć jakąś zwartą grupę rowerowych znajomych:D

ps. Jak w WPKiW wkurzają mnie ludzie!! to masakra...:(

Napisano

Aj...:P Ja właśnie wróciłem z parku. Dzisiaj założyłem nową korbę do roweru zmiana z x-flow na SLX'a to jak z malucha na maybacha:D 30km zrobione w 1:13. Z tego dość trochę podjazdów. czyli pobiłem rekord o 4min:P

Moglibyśmy w sumie wydaje mi się, że zrobić jakiś grafik i rozkręcić to trochę

Pszczyna, Wisła, jura, Beskid można wiele ciekawych miejsc zwiedzić na rowerze :)

Wydaje mi się, że moglibyśmy stworzyć jakąś zwartą grupę rowerowych znajomych:D

ps. Jak w WPKiW wkurzają mnie ludzie!! to masakra...:(

Młody jeszcze jesteś :).W weekendy do parku się nie jedzie bo zbyt dużo luda.Poza tym nasze społeczeństwo zawsze robi wszystko na przekór.Po ścieżkach rowerowych się chodzi,po chodnikach jeżdzi,w WPKiW to już jest prawdziwa masakra,zwłaszcza w ciepłe soboty lub niedziele.

Teraz niby jest dużo chętnych do wspólnej jazdy,ale jak znam zycie połowa nie pojedzie,część drugiej połówki nie będzie miała po prostu czasu,może z dwie lub trzy osoby pojadą.Większość forumowiczów ma słomiany zapał,lub jak kto woli lubi pisać o wycieczkach rowerowych,ale uczestniczyć w nich to już inna bajka.

Napisano

na 80% sroda mi pasuje , ja tez pracuje w weekendy i do tego na zmiany jeszcze , ale jakby byla jakas fajna wycieczka do zawsze mozna wolny dzien sobie zalatwic , a wiec czekam na propozycje

Napisano

Ja w środę do 16 naprawiam samochody :D (praktyki szkolne) ale po 16 mogę gdzieś ogarnąć ale to wiadomo do 20 jest jeszcze jasno.

Ursusek nawet jak 2-3 osoby pojadą to moim zdaniem i tak lepiej niż samemu:) Wiem, że po parku się nie jeździ w weekendy:P ale jakoś to miejsce mam już obcykane a musiałem sprawdzić korbę (zakładana w garażu) bo nie widziałem czy wszystko ok wyregulowane itp:P

Napisano

Ja w środę do 16 naprawiam samochody :D (praktyki szkolne) ale po 16 mogę gdzieś ogarnąć ale to wiadomo do 20 jest jeszcze jasno.

Ursusek nawet jak 2-3 osoby pojadą to moim zdaniem i tak lepiej niż samemu:) Wiem, że po parku się nie jeździ w weekendy:P ale jakoś to miejsce mam już obcykane a musiałem sprawdzić korbę (zakładana w garażu) bo nie widziałem czy wszystko ok wyregulowane itp:P

Napisano

Nawet mi nie przypominaj, bo mi się od razu zimno robi :P ja na wspólny wypad to najbliższy weekend mogę w wielką sobotę ;) albo dopiero 30 kwietnia. A co do 30 kwietnia to może rekreacyjnie to http://zmk.wikidot.com/niusy:41 ? :)

Marudzicie. Dla mnie to jeden z fajniejszych wypadów w ubiegłym roku. I zdecydowanie najlepszy w deszczu. Jak już przemokłem to jechało się bardzo przyjemnie;)

BTW pamiętacie postój na przystanku w Olkuszu? I roboty drogowe?

zdjecie,90,128834,20100828,oberwanie-chmury-olkusz.jpg

Dzisiaj tamtędy przejeżdżałem. Coś długo ten remont robią:)

zdjecie,90,168336,20110416,remont-drogi-w-olkuszu.jpg

Odnośnie wpólnego wypadu to oczywiście jestem chętny, chociaż proponowałbym założyć nowy temat bo trochę zaśmiecamy wątek koleżanki kocio2009 ;)

Napisano

I ja się dołączam! Też właśnie chciałam poznać okolice Muchowca, i nawet założyłam osobny temat, żeby nie zaśmiecać, ale entuzjazmu nie było :P W każdym bądź razie chociaż z Gliwic jestem, chętnie się dołączę do tego peletoniku, zwłaszcza ta Wisła mnie korci:)

Założyłam osobny temat na kontynuację powyższych ustawek : http://www.forumrowerowe.org/topic/87906-katowice-wisla-katowice-pszczyna-wspolna-jazda/, tylko może warto napisać konkretnie swoją propozycję trasy, oraz dnia.

Napisano

na 80% sroda mi pasuje , ja tez pracuje w weekendy i do tego na zmiany jeszcze , ale jakby byla jakas fajna wycieczka do zawsze mozna wolny dzien sobie zalatwic , a wiec czekam na propozycje

Dzisiaj sprawdzę plan pracy,o ile w środę mam wolne to możemy gdzieś wyskoczyć wspólnie do lasu,popołudniu napiszę czy środa mi pasuje.Ewentualnie gdybym pracował to o 16-tej będę wolny,ale wtedy wiadomo że będą ograniczenia czasowe.

I ja się dołączam! Też właśnie chciałam poznać okolice Muchowca, i nawet założyłam osobny temat, żeby nie zaśmiecać, ale entuzjazmu nie było :P W każdym bądź razie chociaż z Gliwic jestem, chętnie się dołączę do tego peletoniku, zwłaszcza ta Wisła mnie korci:)

Założyłam osobny temat na kontynuację powyższych ustawek : http://www.forumrowerowe.org/topic/87906-katowice-wisla-katowice-pszczyna-wspolna-jazda/, tylko może warto napisać konkretnie swoją propozycję trasy, oraz dnia.

Dzisiaj popołudniu napisze dni w które mógłbym pojachać do Wisły,ewentualnie do Pszczyny,bo do Pszczyny większość chciała jechać.

Napisano

W najbliższą sobotę tj 23.04 jadę z kumplem do Pszczyny - chętnych do wspólnej jazdy zapraszamy.Jesteśmy elastycznie,jak większość zagłosujue aby pojechać do Wisły to nie ma problemu.

Napisano

W najbliższą sobotę tj 23.04 jadę z kumplem do Pszczyny - chętnych do wspólnej jazdy zapraszamy.Jesteśmy elastycznie,jak większość zagłosujue aby pojechać do Wisły to nie ma problemu.

no mi niestety ani sroda popoludniu nie lezy (musze o 17 byc w domu) a sobota juz calkiem nie pasuje , no nic , moze po swietach da rade

Napisano

Bros którędy jechaliście do Olkusza? mam tam rodzinę i też myślałem tam skoczyć ale "Olkuską" troszkę niebezpiecznie...

Nie wiem w jakim mieście jest Olkuska;) Jechałem przez Bukowno. Praktycznie od Jaworzna do samego Olkusza minęło mnie może z 15 samochodów.

Napisano

Do kierownika wycieczki na park pszczyński...

przygarniecie jednego lub więcej z Sosnowca ? tak w ramach współpracy między narodowej :P

no i niech kto łaskawy poda w końcu termin i miejsce ewentualnego spota, mam tylko nadzieję że to będzie lajtowy przejazd a nie wyścig na złamanie karku +30km/h

pozdrawiam sąsiadów z zagranicy .

Napisano

Było bardzo przyjemnie. Grupa podzieliła się na pomykaczy i tych preferujących jazdę rekreacyjną , ale mimo to wszyscy radzili sobie świetnie. Dystanse godne pochwały. Ważne, że każdy dzielnie przejechał dystans. Do nastepnego. To co w poniedziałek atak na 200 km ? :D:D

Napisano

Do kierownika wycieczki na park pszczyński...

przygarniecie jednego lub więcej z Sosnowca ? tak w ramach współpracy między narodowej :P

no i niech kto łaskawy poda w końcu termin i miejsce ewentualnego spota, mam tylko nadzieję że to będzie lajtowy przejazd a nie wyścig na złamanie karku +30km/h

pozdrawiam sąsiadów z zagranicy .

Coś mi się wydaje że dziś jechaliśmy na złamanie karku :teehee:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...