ursusek Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Ursusek chetnie bym pojezdzil w towarzystwie , a i do klubu rowerowego tez bym sie zapisal pisz date godzine i jedziemy Ursusek a tak z innej beczki zapytam , co powiesz na tworzenie sciezek z kamienia , ktora to sytuacja ma miejsce teraz w lasach panewnickich? wg mnie to jakies nieporozumienie , raz ze mozna sie niezlej kontuzji nabawic przy wywrotce , dwa ze kamienie chwytane oponami niszcza rower a trzy ze jezdzi sie po tym jak po "waszbrechcie" , osobiscie wole normalne sciezki lesne pozdrawiam Nie ma sprawy,na pewno się umówimy na wpólną przejażdzkę po okolicy.Ten weekend mam pracujący,ale możemy się w tygodniu umówić i wyskoczyć gdzieś do lasu "poszaleć".Co do ważbrechtu to wolę leśne dukty bez udziwnień,ale skoro jakiś debil tak zdecydował aby wysypać tam moim zdaniem zbędne kamienie to trudno,trzeba z tym jakoś żyć :)Po co taki drogi rower sobie kupiłeś ?,kamyczki obijają się o ramę,lakierek zdrapują .Rower ma tobie służyć,nie odwrotnie ,jak się trochę porysuje to nic mu nie będzie,ważne aby technicznie był sprawny.W zeszłym roku byłem z kumplem w Chudowie,jechaliśmy następnego dnia po okropnej ulewie.Utopiliśmy się w błocie powyżej osiek,to dopiero była masakra .Kumpel swojego Gianta całego zamoczył w stawie,do tej pory jeżdzi i nic się z rowerem nie dzieje P.S.Niezły peletonik się szykuje
MlodyBarney Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Panowie tylko wiecie:P bo ja jestem jeszcze młody i wiecie no:D nie mam zbyt formy:P średnia na 50km bez wiatru 25km/h, a ostatnio w weekend wietrzny było 20:P więc wiecie nie zabijcie mnie:D Chętnie wybrałbym się do Wisły od nas bo już to planuje od dłuższego czasu ale nie znam drogi:(
ursusek Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Panowie tylko wiecie:P bo ja jestem jeszcze młody i wiecie no:D nie mam zbyt formy:P średnia na 50km bez wiatru 25km/h, a ostatnio w weekend wietrzny było 20:P więc wiecie nie zabijcie mnie:D Chętnie wybrałbym się do Wisły od nas bo już to planuje od dłuższego czasu ale nie znam drogi:( Młody zawsze możesz skorzystać z przechodzącego GPS-a,mam na myśli stare babki i dziadkowie . Ludziska napiszcie w jaki dzień wam pasuje wypadzik do Pszczyny ?.Pisze do Pszczyny ponieważ gdy wspomniałem o Wiśle to zbytniego entuzjazmu nie zauważyłem .Może ustalmy jakąś konkretną datę ?.
MlodyBarney Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Aj... Ja właśnie wróciłem z parku. Dzisiaj założyłem nową korbę do roweru zmiana z x-flow na SLX'a to jak z malucha na maybacha:D 30km zrobione w 1:13. Z tego dość trochę podjazdów. czyli pobiłem rekord o 4min:P Moglibyśmy w sumie wydaje mi się, że zrobić jakiś grafik i rozkręcić to trochę Pszczyna, Wisła, jura, Beskid można wiele ciekawych miejsc zwiedzić na rowerze Wydaje mi się, że moglibyśmy stworzyć jakąś zwartą grupę rowerowych znajomych:D ps. Jak w WPKiW wkurzają mnie ludzie!! to masakra...
ursusek Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Aj... Ja właśnie wróciłem z parku. Dzisiaj założyłem nową korbę do roweru zmiana z x-flow na SLX'a to jak z malucha na maybacha:D 30km zrobione w 1:13. Z tego dość trochę podjazdów. czyli pobiłem rekord o 4min:P Moglibyśmy w sumie wydaje mi się, że zrobić jakiś grafik i rozkręcić to trochę Pszczyna, Wisła, jura, Beskid można wiele ciekawych miejsc zwiedzić na rowerze Wydaje mi się, że moglibyśmy stworzyć jakąś zwartą grupę rowerowych znajomych:D ps. Jak w WPKiW wkurzają mnie ludzie!! to masakra... Młody jeszcze jesteś .W weekendy do parku się nie jedzie bo zbyt dużo luda.Poza tym nasze społeczeństwo zawsze robi wszystko na przekór.Po ścieżkach rowerowych się chodzi,po chodnikach jeżdzi,w WPKiW to już jest prawdziwa masakra,zwłaszcza w ciepłe soboty lub niedziele. Teraz niby jest dużo chętnych do wspólnej jazdy,ale jak znam zycie połowa nie pojedzie,część drugiej połówki nie będzie miała po prostu czasu,może z dwie lub trzy osoby pojadą.Większość forumowiczów ma słomiany zapał,lub jak kto woli lubi pisać o wycieczkach rowerowych,ale uczestniczyć w nich to już inna bajka.
grzegorzkm Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 na 80% sroda mi pasuje , ja tez pracuje w weekendy i do tego na zmiany jeszcze , ale jakby byla jakas fajna wycieczka do zawsze mozna wolny dzien sobie zalatwic , a wiec czekam na propozycje
MlodyBarney Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Ja w środę do 16 naprawiam samochody (praktyki szkolne) ale po 16 mogę gdzieś ogarnąć ale to wiadomo do 20 jest jeszcze jasno. Ursusek nawet jak 2-3 osoby pojadą to moim zdaniem i tak lepiej niż samemu:) Wiem, że po parku się nie jeździ w weekendy:P ale jakoś to miejsce mam już obcykane a musiałem sprawdzić korbę (zakładana w garażu) bo nie widziałem czy wszystko ok wyregulowane itp:P
MlodyBarney Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Ja w środę do 16 naprawiam samochody (praktyki szkolne) ale po 16 mogę gdzieś ogarnąć ale to wiadomo do 20 jest jeszcze jasno. Ursusek nawet jak 2-3 osoby pojadą to moim zdaniem i tak lepiej niż samemu:) Wiem, że po parku się nie jeździ w weekendy:P ale jakoś to miejsce mam już obcykane a musiałem sprawdzić korbę (zakładana w garażu) bo nie widziałem czy wszystko ok wyregulowane itp:P
bros Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Nawet mi nie przypominaj, bo mi się od razu zimno robi ja na wspólny wypad to najbliższy weekend mogę w wielką sobotę albo dopiero 30 kwietnia. A co do 30 kwietnia to może rekreacyjnie to http://zmk.wikidot.com/niusy:41 ? Marudzicie. Dla mnie to jeden z fajniejszych wypadów w ubiegłym roku. I zdecydowanie najlepszy w deszczu. Jak już przemokłem to jechało się bardzo przyjemnie;) BTW pamiętacie postój na przystanku w Olkuszu? I roboty drogowe? Dzisiaj tamtędy przejeżdżałem. Coś długo ten remont robią Odnośnie wpólnego wypadu to oczywiście jestem chętny, chociaż proponowałbym założyć nowy temat bo trochę zaśmiecamy wątek koleżanki kocio2009
bajtourka Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 I ja się dołączam! Też właśnie chciałam poznać okolice Muchowca, i nawet założyłam osobny temat, żeby nie zaśmiecać, ale entuzjazmu nie było W każdym bądź razie chociaż z Gliwic jestem, chętnie się dołączę do tego peletoniku, zwłaszcza ta Wisła mnie korci:) Założyłam osobny temat na kontynuację powyższych ustawek : http://www.forumrowerowe.org/topic/87906-katowice-wisla-katowice-pszczyna-wspolna-jazda/, tylko może warto napisać konkretnie swoją propozycję trasy, oraz dnia.
ursusek Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 na 80% sroda mi pasuje , ja tez pracuje w weekendy i do tego na zmiany jeszcze , ale jakby byla jakas fajna wycieczka do zawsze mozna wolny dzien sobie zalatwic , a wiec czekam na propozycje Dzisiaj sprawdzę plan pracy,o ile w środę mam wolne to możemy gdzieś wyskoczyć wspólnie do lasu,popołudniu napiszę czy środa mi pasuje.Ewentualnie gdybym pracował to o 16-tej będę wolny,ale wtedy wiadomo że będą ograniczenia czasowe. I ja się dołączam! Też właśnie chciałam poznać okolice Muchowca, i nawet założyłam osobny temat, żeby nie zaśmiecać, ale entuzjazmu nie było W każdym bądź razie chociaż z Gliwic jestem, chętnie się dołączę do tego peletoniku, zwłaszcza ta Wisła mnie korci:) Założyłam osobny temat na kontynuację powyższych ustawek : http://www.forumrowerowe.org/topic/87906-katowice-wisla-katowice-pszczyna-wspolna-jazda/, tylko może warto napisać konkretnie swoją propozycję trasy, oraz dnia. Dzisiaj popołudniu napisze dni w które mógłbym pojachać do Wisły,ewentualnie do Pszczyny,bo do Pszczyny większość chciała jechać.
ursusek Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 W najbliższą sobotę tj 23.04 jadę z kumplem do Pszczyny - chętnych do wspólnej jazdy zapraszamy.Jesteśmy elastycznie,jak większość zagłosujue aby pojechać do Wisły to nie ma problemu.
MlodyBarney Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Bros którędy jechaliście do Olkusza? mam tam rodzinę i też myślałem tam skoczyć ale "Olkuską" troszkę niebezpiecznie...
grzegorzkm Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 W najbliższą sobotę tj 23.04 jadę z kumplem do Pszczyny - chętnych do wspólnej jazdy zapraszamy.Jesteśmy elastycznie,jak większość zagłosujue aby pojechać do Wisły to nie ma problemu. no mi niestety ani sroda popoludniu nie lezy (musze o 17 byc w domu) a sobota juz calkiem nie pasuje , no nic , moze po swietach da rade
bros Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Bros którędy jechaliście do Olkusza? mam tam rodzinę i też myślałem tam skoczyć ale "Olkuską" troszkę niebezpiecznie... Nie wiem w jakim mieście jest Olkuska;) Jechałem przez Bukowno. Praktycznie od Jaworzna do samego Olkusza minęło mnie może z 15 samochodów.
MlodyBarney Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 "Olkuska" to ta która biegnie główna do Olkusza i później do Krk. Mam rodzinę w Bydlinie jeżeli kojarzysz taką wieś
Alucard Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Do kierownika wycieczki na park pszczyński... przygarniecie jednego lub więcej z Sosnowca ? tak w ramach współpracy między narodowej no i niech kto łaskawy poda w końcu termin i miejsce ewentualnego spota, mam tylko nadzieję że to będzie lajtowy przejazd a nie wyścig na złamanie karku +30km/h pozdrawiam sąsiadów z zagranicy .
MlodyBarney Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Alucard zwaliłeś bo właśnie wróciliśmy:D ja na liczniku nabiłem 134km Pozdrawiam Wszystkich i dzięki za super wypad do następnego !!
Mordiz Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Było bardzo przyjemnie. Grupa podzieliła się na pomykaczy i tych preferujących jazdę rekreacyjną , ale mimo to wszyscy radzili sobie świetnie. Dystanse godne pochwały. Ważne, że każdy dzielnie przejechał dystans. Do nastepnego. To co w poniedziałek atak na 200 km ? :D
ursusek Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Ja odpadam - pracuję .Tak poza tym to wymiękam,za wcześnie jak dla mnie,musze potrenować.
Mordiz Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 E tam potrenować Dzisiaj taką trasę przejechali ludzie bez wiekszego wytrenowania i dali radę trzeba łamać limity
intruz Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Do kierownika wycieczki na park pszczyński... przygarniecie jednego lub więcej z Sosnowca ? tak w ramach współpracy między narodowej no i niech kto łaskawy poda w końcu termin i miejsce ewentualnego spota, mam tylko nadzieję że to będzie lajtowy przejazd a nie wyścig na złamanie karku +30km/h pozdrawiam sąsiadów z zagranicy . Coś mi się wydaje że dziś jechaliśmy na złamanie karku
MlodyBarney Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 aż łańcuchy pękały i dętki strzelały:D no i GPS oberwał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.