jacekp Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Posiadam w moim rowerze amortyzator suntour XCR ze zmiennym skokiem 80-120 Przestala dzialac regulacja i jezdzi wszystko jak chce wiec zdemontowalem zeby przegladnac. Ciezki dosc jest, wazy pewnie okolo 2,5kg Czy te tanie amortyzatory pomagaja w jezdzie ? czy dzieki nim mozna szybciej zjezdzc po np kamieniach ? mam zamiar wymienic go na jakis sztywny widelec z waga ok 850g wiec zyskam 1,5kg co na pewno przelozy sie na podjazdy i przyspieszenie. Nie chcialbym tylko miec problemow z zjechaniem tam gdzie wjade. Zjezdza ktos na sztywnym widelcu? Np. z Szyndzielni czy podobnych kamienistych
Mod Team sznib Napisano 3 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2011 Miałem kiedyś oldschoolowego Gianta Chicago na sztywnym widelcu. Kupiłem do niego Spinnera Grind OS za 100pln, czyli niska bardzo półka, ale działał. Jak bardzo przekonałem się jak kiedyś z powrotem zamontowałem sztywnego i wybrałem się na zjazd w lesie. Co tu dużo mówić, co chwilę obawiałem się że wyglebię. Sztywny jest dobry do jazdy po mieście, po drogach, szutrach, zjechać w terenie też się da, ale trzeba uważać.
ttomii88 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Miałem kiedyś oldschoolowego Gianta Chicago na sztywnym widelcu. Kupiłem do niego Spinnera Grind OS za 100pln, czyli niska bardzo półka, ale działał. Jak bardzo przekonałem się jak kiedyś z powrotem zamontowałem sztywnego i wybrałem się na zjazd w lesie. Co tu dużo mówić, co chwilę obawiałem się że wyglebię. Sztywny jest dobry do jazdy po mieście, po drogach, szutrach, zjechać w terenie też się da, ale trzeba uważać. Popieram, sztywny widelec nie nadaje sie do kamienistych zjazdow. Taka jazda to 0 przyjemnosci.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.