Skocz do zawartości

[Kross panic] wersja osprzętu

korzenio91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A może ktoś kto ich używał mógł by się wypowiedzieć? Chciałbym wybrać trwalszy sprzęt ;)

Miło by było gdyby ktos napisał co nie co o tych przerzutkach:) jakies wady/zalety

Napisano

Rowery bardzo podobne. Ja również polecam wersję na sram - ma klamki i manetki oddzielnie, moim zdaniem lepsza opcja. Co do trwałości to obie wytrzymają tak samo długo... do pierwszej gleby lub czegoś w tym rodzaju :)

Napisano

zdecydowanie wersja z sramem jest lepsza. deore przy jakimkolwiek skoku uderzała by Ci o tylni trójkąt ze sramem tego problemu nie będzie. Co do rozmiaru to teoretycznie powinien być dobry ale jak masz możliwość to zawszę lepiej ,, Przymierzyć,,

Napisano

Ja mam Panica 17" w wersji SRAM. Napęd jest ok. Przerzutka pozytywnie zaskoczyła mnie swoją sztywnością. Kiedyś jeździłem na streecie, ale Panic służy mi tylko do przemieszczania się. Na miasto i małe hopki to rama 15" będzie nawet troche przyduża. na pewno będzie za mała na wycieczki rowerowe. Jeśli poważnie myślisz o skakaniu to bierz panica. W tej cenie nie dostaniesz innego roweru z takim osprzętem. Licz się jednak z tym, że będziesz musiał wymienić amortyzator (polecam Duro 100mm), pozbędziesz się przerzutek i w przeciągu roku będziesz musiał wymienić piasty. Łożyska kulkowe nie są wystarczająco wytrzymałe. Jeśli rower ma być bardziej uniwersalny to obawiam się, że 15" będzie za mała. Ja przy moich 1.74m wzrostu musiałem wymienić sztycę, bo orginalna była za krótka.

A co do porównania sram vs shimano polecam ten filmik ->

Napisano

juz zamówiłem 15" trudno najwyżej się zmęczę na "trasie" ;P sztyce , owszem trzeba wymienić, o tym już od dawna myślałem . czasem potrzebuje zrobic 40km , ale jakoś się to ogarnie ;))

Napisano

Rowerek już mam , ogólnie sprawia dobre wrażenie . Mam takie pytanie , czy mogę nim wyskoczyć na jakieś małe DH/hopki(0,5m) miałem dawniej RST gile t6 i latałem na stalowym rowerze z reala:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...