eda Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Witajcie:) Domyślam się, że dostanę burę za ten post....przecież pełno jest takich na forum. Jednak postanowiłam napisać. Otóż wczoraj zakupiłam rowerek - wymarzony, oczekiwany (tak jak matka oczekuje dziecka)....kross level a2 z 2009r. Piękna pogoda, tylko wsiadać i ruszać przed siebie. Tak uczyniłam. Po przejechaniu kilku kilometrów zakończyła się moja jazda - gwóźdź!!!! wstrętny gwóźdź zaprzyjaźnił się z tylnym kołem:( Pech straszny pech....podejrzewałam, że jestem pechowa....ale to co się stało dzisiaj - upewniło mnie na 200% Mam zepsutą resztę dnia:( Proszę, poradźcie mi co mam zrobić (złość rozładuję w swój sprawdzony sposób;) Opona to Trax Trail Trax 26 x 2.1. Łatać dętkę? Kupić nową? Co z oponą? Proszę...pomóżcie.....totalna załamka:( Pozdrawiam wszystkich.
Sonix Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam. Wszystko zależy jak duża jest dziura. Jeśli to malutka dziurka to tylko dętka do łatania, a jeśli większa i po wyciągnięciu gwoździa widać ją na oponie to i oponę można załatać.
eda Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 Dziękuję za odpowiedź To był spory gwóźdź i dziura jest widoczna. Jak to załatać? - tak, głupie pytanie:)
Kosma Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 nie latac, za okolo 10 pln kupisz nowa detke, popros jakiegos kolege to ci ja zmieni,chyba ,ze chcesz sobie sama zmienic.
eda Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 Dziękuję za odpowiedź To był spory gwóźdź i dziura jest widoczna. Jak to załatać? - tak, głupie pytanie:) Amator sama raczej sobie nie poradzę.....hmmmm, to chyba lepsze niż łatanie.....a co z dziurawą oponą?
adii22 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Jeśli dziura na oponie jest duża, opona do wymiany (z tanich opon polecam Conti Race King lub Kenda Karma). Jeśli nic przez dziurkę nie widać, olej i jeździj dalej
eda Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 adii22 na chwilę obecną dla mnie ta dziura jest duża....muszę ochłonąć i obejrzeć na spokojnie....jutro wybiorę się do sklepu w którym kupiłam rower....nie mam niestety pod ręką mężczyzny który mógłby mi pomóc - muszę radzić sobie tak jak umiem:) dziękuję
morcin2 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 wczoraj też dostalem kapcia na nowiutkej schwalbe smart sam (przednie kolo) tyle że miałem tam detke za 10zloty, z tylu mam opone chyba duro że widać płótno powoli a mam załozoną detke maxisa i za cholere nie moge złapać kapcia moim zdanie dobra dętka to połowa sukcesu.
Mod Team sznib Napisano 3 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2011 Można łatać i dętkę i oponę, po dziurze od gwoździa na pewno, po rozcięciu sporym szkłem jakimś opona jest do wyrzucenia. Należy zaopatrzyć się w klej wulkanizacyjny oraz łatki do dętek i opon: http://www.szczepan.isu.pl/?id=pokaz_produkt&id_prod=64414&title=Klej%20do%20d%EAtek%20-%20TipTop%20%2025ml http://www.szczepan.isu.pl/?id=pokaz_produkt&id_prod=63716&title=%A3atki%20do%20d%EAtek%20TG%2020 http://www.szczepan.isu.pl/?id=pokaz_produkt&id_prod=63698
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.