Skocz do zawartości

[rower] wybór pierwszego ostrego

Wooki13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich;)

ostatnio ma świra na punkcie ostrego koła, polecacie na forum budowę jednak jak patrze na ceny ram nawet tych cr-mo w okolicach 1000zl w sklepach do tego kola z oponami , piastami, plecionka to ok 400zl kierownica, suport, siodełko, korba z pedałami kolejne 400zl i mam za ok 1800zl rower złożony z elementów w półki budżetowej;)

wiec przymierzam się do kupna gotowego ostrego ma mi ono służyć do jazdy asfaltem więc im lżejsze i im cieńsze opony i większa korba tym lepiej;)

Kross ma świetną ofertę ale nie dla mnie mam 191cm wzrostu a kross unforgiven ma ramę tylko 19 cali

mam do wyboru to:

http://www.discountcyclesdirect.co.uk/product_info.php?cPath=490&products_id=11192 w Polsce za ok 1990zł

http://boardstore.pl/product-pol-1155144441-Rower-Create-Bikes-2010-lime-silver.html niestety ten nie ma kierownicy kolarskiej tylko prostą ale ma najcieńsze opony i największą korbę

http://konaworld.istore.pl/pl/paddy-wagon-2010.html?partner=1984 kona z kolei ma najmniejszą korbę i najgrubsze opony - choć continentale;)

co myślicie o temacie i tych roweruch?

pozdrawiam

Napisano

ja mysle i chyba kazdy Tobie tak tutaj powie, ze jesli juz chcesz kupowac ostre to popros ktoras z firm [ja znam conajmniej 3] w ktorej zloza Tobie to co chcesz w jakie chcesz kolorystyce

i mysle ze w budrzecie budżecie sie spokojnie zmiescisz.

Napisano

kupujesz za 7 stów starą stalową szosę (w tej cenie są już czasem całkiem w pytę), niepotrzebne rzeczy sprzedajesz, koło przeplatasz na nowateka i tysiąca nie przekraczasz.

proste.

Napisano

Różne krążą opinie o BM na tym forum.

BTW, skoro jesteś z Biedruska, to 15 km na południe jest taka mieścina, w której spokojnie kupisz ostre za tysiaka. Chyba, że chcesz mieć haki torowe, ale jak dla mnie, to nie warto:)

Napisano

Papista rozumiem ze mówisz o Poznaniu a jakies dokladniejsze namiary?;) jakies komis rowerowe? giełdy? na allegro nie ma nic ciekawego na razie

Napisano

firma z poznania zapproponowala mi zlozenie takiego fixa:

Rama szosowa z widelcem rozm. 58 cm- 350 pln

stery tecora/saiko 60pln

suport 55 pln

sztyca zoom 25pln

mostek szosowy 35 pln

kierownica podgięta 20 pln

gripy bmx 30 pln

klamka hamulcowa bmx 15 pln

hamulec szosowy uzywany 20 pln

siodełko 50 pln

korba szosowa jednorzędowa 120 pln

pedały animal 59 pln

łańcuch kmc 410 12 pln

koło przednie- piasta miche 150 pln

szprychy srebrne sapim 54 pln

obręcz ambrosio excursion 100 pln

koło tylne- piasta miche 190 pln

szprychy srebrne sapim 54 pln

obręcz ambrosio excursion 100 pln

opony continental ultrasport 2x 49pln

dętki Continental 2x15 pln

taśmy na szprychy Continental 28 pln

zębatka tylna 10 pln

Złożenie (z zapleceniem tylnego koła) 150 pln

Razem ok.1815 pln

takze jak na taka cene dosc kiepsie podzespoly za 1990zl mam to http://www.discountcyclesdirect.co.uk/product_info.php?cPath=490&products_id=11191 i mysle ze to lepszy sprzet

Napisano

na każdym podzespole przybita dycha w porownaniu z ceną detaliczną i jeszcze 150 za zlozenie :D

Sezon. Moda.

Papista rozumiem ze mówisz o Poznaniu a jakies dokladniejsze namiary?;) jakies komis rowerowe? giełdy? na allegro nie ma nic ciekawego na razie

Kup w niedzielę rano na rzeźni szosę, a ja powiem Ci jak ją przekonwertować na ostre za mały hajs, tylko musisz mi kupić piwo.

Napisano

Sezon. Moda.

Kup w niedzielę rano na rzeźni szosę, a ja powiem Ci jak ją przekonwertować na ostre za mały hajs, tylko musisz mi kupić piwo.

A jak po kupnie szoski będzie Ci już szkoda kasy na browara dla Papisty to polecam dokładną lekturę forum.

Napisano

@Wooki13: Ładne kółko tylne mogę oddać za grosze (lub kilka piw ;-) klejona koronka 16z. Można wpaść obejrzeć, może jakieś inne graty Cie zainteresują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...