matrix261 Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 czesc, ile wynosi maxymalne tetno, slyszalem ze ktos wyciaga ok 210 uderzen na minute jest to mozliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Pytanie no cóż do najlepszych nie zaliczymy ... Ale moge powiedziec że każdy ma inne max tętno i to zależy od organizmu. Jedni mają, 220 inni 180 ja mam 204 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 @matrix261, Dla jednego tętno maxymalne będzie wynosiło 160 a dla innego 210. Jest to rzecz indywidualna i nie zależy od poziomu wytrenowania. Jedynie z wiekiem spada.. 210 jest to bardzo dużo, jednak jak najbardziej realne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix261 Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 aaaa dzieki tyle lat zylem w błedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Maksymalne tętno nic nie znaczy- ja wyciągnąłem 213, a jestem leszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astropath Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Tętno maksymalne a największe tętno jakie da się wyciągnąć to dwie różne rzeczy. Żeby dokładnie określić swoje maksymalne tętno należy udać się do lekarza. Jeśli nie chce Ci się fatygować, uniwersalną metodą wyliczenia maks tętna jest: 220 minus Twój wiek. Mój puls maksymalny to obecnie 195. Największy jaki kiedykolwiek osiągnąłem 209. Słabą kondycję kiedyś miałem, serce waliło jak szalone. Obecnie musiałbym się bardzo postarać żeby dojść do 190. Maksymalne tętno określa granicę, której nie powinno się przekraczać i z której wylicza się odpowiednie tętno do treningu (np. 55-85% maksymalnego tętna do treningu aerobowego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 najlepsze wyniki osiągniesz tuż po chorobie, najlepiej długiej. wtedy szybciutko wsiadasz na rower i zap#$%# sprint do upadłego do 210-220 pewno dojdziesz a potem ... może i będzie wyżej, a może trafisz do szpitala? kto wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bike Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Ja najwiecej mialem tetno, jak kiedys stawialem u bukmachera po 2-3 tysiace na mecz Wtedy to bylo tetno z 250 Na rowerze takiego na pewno nigdy nie osiagne. Zero szans. Tylko nie probojcie tego tricku, bo zadna to porada. Po prostu stawiasz wyplate i "srasz" w gacie, czy wygrasz, czy nie bedziesz mial na chleb. Wtedy emocje siegaja granic ludzkich mozliwosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.