Skocz do zawartości

[trenażer] to dobre jest???

Gość marnon

Rekomendowane odpowiedzi

witam! prosze o porade, nigdy wczesniej nie uzywalem trenazera czy warto kupic takowe uzadzenie? jako ze nie chce wydawac zbyt duzo kasy to max na co mnie stac to to TACX 1450 CYCLETRACK http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=207

Czy taki sprzęt mi wystarczy? o poziom hałasu się nie przejmuję gdyż nie mieszkam w bloku,,pytanie tylko czy warto? z gory dzieki za pomoc

Ja ci polecam TACXa. Sam się przymierzam do zakupu. Czekam tylko na wypłatę. Poszczególne modele różnia sie przedewszystkim siła stawianego oporu. Nie wiem jeszcze niestety jak to się ma w praktyce, bo nigdy na tym wynalazku nie jeździłem. Osobiście zastanawiam się nad modelem sirius, bo ma rolke żelowa i jest cichy. Jeśli nie Sirius to swing, który podobno ma większy opór, lecz jest głośniejszy. Myśle, ze powinienem mieć już trenażer na początku grudnia wiec zdam relacje co i jak.

Ja mam Tacx Flow. Co prawda jest on dużo droższy, ale wydaje mi się, że warto było wydać więcej. Trenażer ten posiada opór elektromagnetyczny. Posiada również komputerek gdzie możesz śledzić moc jaką generujesz, kadencję (w zestawia czujnik), i jeszcze wiele innych danych pozwalających na przeprowadzenie profesjonalnego treningu :arrow:

Jeżeli chodzi o głośność to jest do zniesienia, przy normalnym treningu z kadencję 90-95. Troszkę głośniej telewizor i jest git ;-)

Natomiast jeżeli chodzi o interwały, no to już wtedy jest głośno :grin:

Mieszkam w bloku, ale sąsiedzi jeszcze się nie skarżyli, więc chyba nie jest tak najgorzej :mrgreen:

No i oczywiście koniecznie Kenda Kontender 1,0. Tak jak już pisali inni na tym forum, najlepsza opona na trenażer. :idea:

Ja oczywiści przyłączam się do tego stwierdzenia :!: :!: :!:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...