solarek18 Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam.. Od kilku dni szukam na internecie informacji na temat całkowitego wyprostowania kolan (lub nie) w czasie jazdy rowerem... Zdania są podzielone... chodzi mi dokładnie o to czy kiedy siedzicie na siodełku to macie wyprostowane kolana do końca czy jednak troszkę zgięte...?
stypa Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Zgodnie z tym co czytałek kiedyś w książce, podczas jazdy środek stopy powinien być oparty o pedał a kolano w tym momencie powinny być wyprostowane. Ja osobiście stosuję się do tego.
Mod Team michuuu Napisano 2 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2011 Jeżeli wysokość siodełka ustalasz stawiając piętę na pedale to noga w czasie pedałowania będzie trochę zgięta.
sPiDy Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Według przyjętych standartów noga musi być lekko ugięta w kolanie co daje lepsze efekty w maratonach i nie obciąża tak stawów. W skórcie nie zmachasz się tak jak na wyprostowanej nodze
kantele Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Byłam w czwartek na BGFit (system Specialized ustawiania roweru do sylwetki rowerzysty) i według nich przy maksymalnym dolnym wychyleniu nogi ugięcie kolana powinno być 30-35 stopni.
seker1995 Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Ile ??? 30' :OO kąt między udem, a piszczelem ?
premier2 Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 @kantele, możesz zdradzić więcej szczegółów tych pomiarów? Ile kosztuje takie ustawienie roweru?
ahmedsaid Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 W Airbike'u kosztuje 590zł i 3-4godziny czasu.
Mod Team safian Napisano 2 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2011 Z tego co piszą w najnowszym MR w Krakowie w Veloarcie za 500PLN jest pełne ustawianie trwające ok 4-6h
Killer206 Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Sądząc po zdjęciach tej pracowni Veloart to robią to bardzo profesjonalnie. Jednak ustawienie bloków, czy dobór wkładki do butów a także sprawdzenie np. które siodło będzie najlepsze dla nas pod względem anatomicznym jest już ekstra płatne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.