robercik1904 Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam!! Poważnie przymierzam się do kupna nowego kasku mam dwóch faworytów ale nie jestem pewien który jest lepszy.. :/ Może ktoś z was ma jakieś doświadczenia i mógł by się tą wiedzą podzielić Do wyboru mam 2 kaski: http://www.ampbike.pl/marka/9,LAZER/15004,Kask_szosa_LAZER_O2_RD_white_matt_53-61cm_rolsys.aspx Lub http://rowerowysklep.pl/kaski-kask-specialized-propero-refl-silver-11-o_l_83_3947.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 A który jest wygodniejszy, mierzyłeś je? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercik1904 Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Tak.. Spec jest strasznie płytki, a lazer jest głębszy poza tym lazer ma tą technologie Rolls która dopasowuje się do kształtu głowy co mnie bardziej przekonuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Więc sam sobie odpowiedziałeś Głębszy kask lepiej trzyma przynajmniej ja mam takie odczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Mam Lazer'a ale wersję MTB X3M jako poprzednią wersję tego co jest, jeżdżę już w nim 4 albo 5 sezon spisuje się bardzo dobrze. Jedyny mankament to brak dostępności zapasowych gąbek, ale idzie się obejść i dopasować jakieś od innych producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Echelon jest trochę głębszy, ale niestety ciężkawy. Za to wentylacja - super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barteko0 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Czy waga kasku odgrywa aż taka ważna role? dopasowanie do głowy i wentylacja wydaje mi się być podstawa w wyborze kasku:) Ja niestety Ci nie pomogę bo sam dopiero zaczynam przygodę z rowerem i nie miałem jeszcze nigdy kasku na głowie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichasKrk Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja właśnie wróciłem z nowym kaskiem do domu. Na kasku nie ma nazwy, ale na paragonie mam napisane Lazer 2 X3M. Na początku przymierzałem sie do giro, ale włożyłem na głowe kilka modeli i żaden dobrze nie leżał, natomiast ten Lazer, lezy idealnie. Praktycznie go nie czuję na głowie. Zapłaciłem za niego ze zniżką 230zł, chociaż przed wejściem do sklepu myślałem o wydaniu 300-500zł. Jest to mój pierwszy kask, wiec nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce (jutro przetestuje), ale póki co jestem zadowolony Chociaż własnie znalazłem info na temat tego lazera 2 x3m i ponoc ma słabą wentylację bo tylko 13 otworów... no ale mam nadzieję że aż tak źle nie będzie, a jak będzie to dam go bratu a sobie kupie inny PS. Nie wiem czy można wklejać linki, ale ty jest taki mini test tego kasku Lazer 2 X3M http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul/3249/Kask.Lazer.2.X3M.-.test/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercik1904 Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Lazera 2X3M miałem na początku przygody z rowerem i niestety to kask amatorski ani wyglądu ani wentylacji na wycieczki dobry... W ostatni weekend pożyczyłem Propero na wyścig i moje wątpliwości się sprawdziły kask jest za płytki i podczas jazdy się przechylił i wyglądał jak grzyb na głowie ;/ Wiec wybór padł na Białego Lazera O2 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichasKrk Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Doszedłem do wniosku, że jednak kupię drugi kask z większą wentylacją...a ten w najgorszym wypadku będę miał na chłodniejsze dni . Co do tego że kask nie ma wyglądu, zgodzić się nie mogę...na mojej głowie wygląda dobrze hehe... a bez niej też niczego sobie Niestety jak byłem w sklepie to jeszcze nie mieli wystawionych kasków rowerowych (dopiero zaczyna się sezon letni, więc jeszcze dużo sprzętu zimowego na sklepie), ale wypatrzyłem na stronie internetowej że mają właśnie ten o2 i wpadł mi szczerze mówiąc w oko. Waży nieco więcej, ale ma aż 24 otwory wentylacyjne. A jak sie spisuję twój nowy nabytek robercik1904?? i ile Cię kosztował ?? i czy dobrze leży na głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Roberto, bierz Lazera W Propero szybko się rozwarstwia przednia gąbka i to bardzo bardzo wkurza (ja i Mati tak mieliśmy). A Lazer wygląda za######iście i jest w białym macie <3 Szkoda że nie nie było go? lub nie ogarnąłem jak kupowałem mój kask w zeszłym roku ;/ (fakt, wtedy nie chciałem białego ) Jak będziesz go miał dasz przymierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichasKrk Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 no ten kask lazera, rzeczywiście prezentuje się wyśmienicie, w białym kolorze różniej wygląda w dechę, niestety okazało się że to nie jest kask przeznaczony na moją czachę, więc niestety musiałem sobie odpuścić, ale kask bardzo fajny, tak że ja ktoś szuka dobrego i dobrze wyglądającego kasku to nie oglądnie tego lazera , jak kupi nie będzie miał się czego wstydzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamic Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 lazer najlepszy... i jaka wentylacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercik1904 Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 MichasKrk czemu nie pod twoją głowę co nie pasowało?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt01234 Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Nowy ranking kasków i inne wskazówki dotyczące ich wyborów znalazłam przez przypadek na fajnej stronce http://kaski-rowerowe.com.pl/ Byłam zielona w tym temacie i nawet nie do końca przekonana,czy warto mieć kask,ale teraz zmieniłam zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichasKrk Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 MichasKrk czemu nie pod twoją głowę co nie pasowało?? na moją czachę po prostu był za wąski i już przy wkładaniu czułem lekki ucisk po bokach, za to bell sweep którego nabyłem leży idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebcom Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Ja kask Lazer O2, kupiłem w tamtym roku. Na mojej głowie leżał najlepiej z tych co mierzyłem. Ale dopiero jak zacząłem używać tego kasku, to doceniłem system rolsys. Naprawdę wart wydania tych pieniędzy na kask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercik1904 Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Tez właśnie zdecydowałem się na lazera (jutro ma być juz u mnie) ze względu na rollsa- genialna sprawa tak jak wyżej jeszcze żaden kask tak idealnie nie leżał na mojej głowie i wentylacja super wygląd już z wyższej polki... Czekam jak tylko go otrzymam dam znać jak się sprawuje Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercik1904 Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dziś w moich rączkach wylądował piękny biały O2 Wykonałem w nim pierwszą jazdę i jestem pełen zachwytu!! Kask jest bosko wygodny jeszcze żaden kask tak nie leżał.. Kask jest o wiele głębszy od speca i troszkę szerszy ale to o milimetry. Wkładki wykonane są z bardzo dobrze oddychającego materiału i są bardzo mięciutkie w kształcie rurek. kask po mimo uniwersalnego rozmiaru 53-61 nie jest duży i bardzo fajnie przylega do głowy, wentylacja na bardzo wysokim poziomie!! No i punkt kulminacyjny to Rolls już wiem dlaczego warto wydać cztery bańki za ten kask (ja dałem sporo mniej) zakładam na głowę 3 obroty czerwonym pokrętłem i kask a raczej wiązania przylegają idealnie do głowy tak jak by były ulane, siła trzymania jest w każdym miejscu taka sama dzięki czemu w kasku nawet można jeździć bez zapinania, no i oczywiście wygląd bardzo sportowy!! Polecam!! Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.