Skocz do zawartości

[Kask] Trudny wybór, Lazer vs Specialized

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Poważnie przymierzam się do kupna nowego kasku mam dwóch faworytów ale nie jestem pewien który jest lepszy.. :/ Może ktoś z was ma jakieś doświadczenia i mógł by się tą wiedzą podzielić :D

Do wyboru mam 2 kaski:

http://www.ampbike.pl/marka/9,LAZER/15004,Kask_szosa_LAZER_O2_RD_white_matt_53-61cm_rolsys.aspx

Lub

http://rowerowysklep.pl/kaski-kask-specialized-propero-refl-silver-11-o_l_83_3947.html

Pozdro

Czy waga kasku odgrywa aż taka ważna role? dopasowanie do głowy i wentylacja wydaje mi się być podstawa w wyborze kasku:) Ja niestety Ci nie pomogę bo sam dopiero zaczynam przygodę z rowerem i nie miałem jeszcze nigdy kasku na głowie xD

Ja właśnie wróciłem z nowym kaskiem do domu. Na kasku nie ma nazwy, ale na paragonie mam napisane Lazer 2 X3M. Na początku przymierzałem sie do giro, ale włożyłem na głowe kilka modeli i żaden dobrze nie leżał, natomiast ten Lazer, lezy idealnie. Praktycznie go nie czuję na głowie. Zapłaciłem za niego ze zniżką 230zł, chociaż przed wejściem do sklepu myślałem o wydaniu 300-500zł. Jest to mój pierwszy kask, wiec nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce (jutro przetestuje), ale póki co jestem zadowolony ;)

Chociaż własnie znalazłem info na temat tego lazera 2 x3m i ponoc ma słabą wentylację bo tylko 13 otworów... no ale mam nadzieję że aż tak źle nie będzie, a jak będzie to dam go bratu a sobie kupie inny :D

PS. Nie wiem czy można wklejać linki, ale ty jest taki mini test tego kasku Lazer 2 X3M http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul/3249/Kask.Lazer.2.X3M.-.test/

Lazera 2X3M miałem na początku przygody z rowerem i niestety to kask amatorski ani wyglądu ani wentylacji na wycieczki dobry...

W ostatni weekend pożyczyłem Propero na wyścig i moje wątpliwości się sprawdziły kask jest za płytki i podczas jazdy się przechylił i wyglądał jak grzyb na głowie ;/

Wiec wybór padł na Białego Lazera O2 :)

Pozdro

Doszedłem do wniosku, że jednak kupię drugi kask z większą wentylacją...a ten w najgorszym wypadku będę miał na chłodniejsze dni :). Co do tego że kask nie ma wyglądu, zgodzić się nie mogę...na mojej głowie wygląda dobrze hehe... a bez niej też niczego sobie ;)

Niestety jak byłem w sklepie to jeszcze nie mieli wystawionych kasków rowerowych (dopiero zaczyna się sezon letni, więc jeszcze dużo sprzętu zimowego na sklepie), ale wypatrzyłem na stronie internetowej że mają właśnie ten o2 i wpadł mi szczerze mówiąc w oko. Waży nieco więcej, ale ma aż 24 otwory wentylacyjne.

A jak sie spisuję twój nowy nabytek robercik1904?? :)

i ile Cię kosztował ?? i czy dobrze leży na głowie

Roberto, bierz Lazera :)

W Propero szybko się rozwarstwia przednia gąbka i to bardzo bardzo wkurza (ja i Mati tak mieliśmy). A Lazer wygląda za######iście i jest w białym macie <3 :D

Szkoda że nie nie było go? lub nie ogarnąłem jak kupowałem mój kask w zeszłym roku ;/ (fakt, wtedy nie chciałem białego :P)

Jak będziesz go miał dasz przymierzyć :)

no ten kask lazera, rzeczywiście prezentuje się wyśmienicie, w białym kolorze różniej wygląda w dechę, niestety okazało się że to nie jest kask przeznaczony na moją czachę, więc niestety musiałem sobie odpuścić, ale kask bardzo fajny, tak że ja ktoś szuka dobrego i dobrze wyglądającego kasku to nie oglądnie tego lazera , jak kupi nie będzie miał się czego wstydzić ;)

Tez właśnie zdecydowałem się na lazera (jutro ma być juz u mnie) ze względu na rollsa- genialna sprawa tak jak wyżej jeszcze żaden kask tak idealnie nie leżał na mojej głowie i wentylacja super wygląd już z wyższej polki... Czekam jak tylko go otrzymam dam znać jak się sprawuje :)

Pozdro

Dziś w moich rączkach wylądował piękny biały O2 :D Wykonałem w nim pierwszą jazdę i jestem pełen zachwytu!!

Kask jest bosko wygodny jeszcze żaden kask tak nie leżał.. Kask jest o wiele głębszy od speca i troszkę szerszy ale to o milimetry. Wkładki wykonane są z bardzo dobrze oddychającego materiału i są bardzo mięciutkie w kształcie rurek. kask po mimo uniwersalnego rozmiaru 53-61 nie jest duży i bardzo fajnie przylega do głowy, wentylacja na bardzo wysokim poziomie!! No i punkt kulminacyjny to Rolls już wiem dlaczego warto wydać cztery bańki za ten kask (ja dałem sporo mniej) zakładam na głowę 3 obroty czerwonym pokrętłem i kask a raczej wiązania przylegają idealnie do głowy tak jak by były ulane, siła trzymania jest w każdym miejscu taka sama dzięki czemu w kasku nawet można jeździć bez zapinania, no i oczywiście wygląd bardzo sportowy!! Polecam!! Robert

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...